Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'FETÖ'nün Orta Asya Sorumlusu Türkiye'ye Getirildi'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ”MIT, yürüttügü özgün ve sabirli çalismalar neticesinde FETÖ’nün Orta Asya genel sorumlusu Orhan Inandi’yi ülkemize getirerek adalete teslim etmistir. Operasyonlar neticesinde PKK’nin üst kadrosu tarihinde ilk kez Kuzey Irak’ta hareket edemez, toplanamaz ve örgütü yönetemez hale gelmistir. Yurt disindaki örgüt mensuplarina yönelik çalismalar kapsaminda bugüne kadar pek çok ülkeden 100 üzerinde kisi Türkiye’ye getirildi” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'FETÖ'nün Orta Asya Sorumlusu Türkiye'ye Getirildi'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde gerçeklesen Kabine Toplantisi’nin ardindan açiklamalarda bulundu. Erzincan’in Kemaliye ilçesine bagli Basbaglar köyünde, 5 Temmuz 1993’te terör örgütü PKK tarafindan gerçeklestirilen saldirida hayatini kaybedenlere rahmet dileyen Erdogan,” Tüm sehitlerimizin kanlarini yerde birakmadik, birakmayacagiz. FETÖ, DEAS gibi terör örgütlerine devletimizin tüm imkânlarini kullanarak adeta göz açtirmiyoruz. Milli güvenligimizi tehdit eden yapilarin tepesine sinirlarimiz içinde oldugu gibi faaliyet gösterdikleri cografyalarda da biniyoruz" dedi.

Terörle mücadelenin kararlilikla yürütüldügünü belirten Erdogan, genisleyen istihbarat imkanlari ile terör eylemleri engellenirken bu yapilari besleyen ana omurgalarin yönetim kademelerinin mali ve lojistik damarlarinin da felç edildigini söyledi.

Erdogan, "Suriye’deki Firat Kalkani, Zeytin Dali, Baris Pinari ve Bahar Kalkani Operasyonu ile Kuzey Irak bölgesinde gerçeklestirilen Pençe Harekatlari terörü kaynaginda bertaraf etme stratejimizin ürünlerdir. Yurt içinde polisimizle jandarmamizla, askerlerimizle, güvenlik korucularimizla, istihbaratimizla terör örgütlerini her gün biraz daha geriletiyoruz" diye konustu.

Milli Istihbarat Teskilati’nin terör örgütleri ile mücadeleyi sinirlarin ötesine tasidigini kaydeden Erdogan sunlari söyledi:

"Yapilan operasyonlar neticesinde PKK’nin üst kadrosu tarihinde ilk kez Kuzey Irak’ta hareket edemez, toplanamaz, ve örgütü yönetemez hale gelmistir. Teskilatimizin ordumuz ile birlikte gerçeklestirdigi operasyonlar PKK için sinir ötesinde hiçbir yerin artik güvenli olmadigini göstermistir."

Daha önce örgütün önemli yöneticilerinin etkisiz hale getirildigini hatirlatan Erdogan, son 6 ayda PKK’nin en üst kademesindeki kisilerin birer birer ayni akibete duçar oldugunu söyledi.

Interpol tarafindan kirmizi bültenle aranan KCK yürütme konseyi üyesinin de etkisiz hale getirildigini söyleyen Erdogan, MIT’in DEAS ile mücadelede örgüte ait dokümanlara ulasarak çok sayida örgüt mensubunun yakalandigini bildirdi. "Ülkemize yönelik 15 Temmuz darbe girisimi basta olmak üzere pek çok ihanetin sorumlusu olan FETÖ’yü kökünden kazima çalismasina kararlilikla devam ediyoruz” diyen Erdogan, istihbarat ve güvenlik güçlerinin yogun çalismasi sayesinde kripto FETÖ’cülerin önemli bir kisminin belirlenerek kamudan ve toplum bünyesinden temizlendigini söyledi.

Örgütün tüm mahrem yapilanmasinin ve arsivlerinin tek tek ortaya çiktigini kaydeden Erdogan, bu mücadelenin uzun soluklu oldugunu belirterek FETÖ’nün ortadan kaldirilmasi için çalismalarin devam edecegini söyledi.



Yurt disindaki örgüt mensuplarina yönelik çalismalar kapsaminda bugüne kadar pek çok ülkeden 100 üzerinde kisinin Türkiye’ye getirildigini aktaran Erdogan, Milli Istihbarat Teskilati’nin son olarak FETÖ’nün Orta Asya genel sorumlusu Orhan Inandi’yi Türkiye’ye getirerek adalete teslim ettigini ifade etti.

Erdogan, "Bu kisi Türkiye’de bulundugu dönemde örgütün gizli yapilanmasi içerisinde yer almistir. Daha sonra örgütün en üst düzey yöneticileri arasina katilan bu sahis faaliyetleriyle FETÖ’nün kirli parasini Orta Asya’da isletmis, zehirledigi beyinleri örgütün karanlik ajandasina alet etmistir. Son dönemde üst üste yakalanan isimler FETÖ’ye dünyada hiçbir yerin kendisi için güvenli olmadigi gerçegini bir kez daha göstermistir. Örgüt mensuplari arasindaki panik havasini yatistirmak için yurt disindaki destek arayislarini ve ülkemiz aleyhindeki kampanyalari artirmistir. Diger tüm terör örgütleri gibi FETÖ ile mücadelemizde kesintisiz sürecektir. Bu devlete ve millete ihanet eden, pusu kuran, kan döken, maddi manevi herhangi bir zarar veren hiçbir yapinin varligini sürdürmesine izin vermeyecegiz. Terörle mücadele yaninda en az onun kadar tehlikeli gördügümüz uyusturucu ile mücadelede emniyet ve gümrük teskilatlarimizin yogun gayretleri sayesinde çok önemli basarilara son iki, üç hafta içerisinde adim attik" dedi.

Gürbülak’ta ele geçirilen 462 kilogramlik likit eroinle birlikte gümrüklerde yakalanan uyusturucu miktarinin 7 tonu astigini açiklayan Erdogan, "Bu tablo Türkiye’nin kendi vatandaslariyla birlikte Avrupa basta olmak üzere bölgesindeki tüm gençlerin uyusturucudan korunmasinda da önemli bir misyon üstlendigini göstermektedir" ifadelerini kullandi.

(Hülya Keklik - Derya Yetim/ IHA)
Kaynak: İHA