Van'da Veterinerlik Fakültesi Ögrencilerinin Mezuniyet Sevinci

Van Yüzüncü Yil Üniversitesi (YYÜ) Veterinerlik Fakültesi ögrencileri mezuniyet sevinci yasadi.

Fakültenin bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine katilan Rektör Prof. Dr. Sevli, uzaktan egitim sürecinin basariyla yürütmesinde en büyük payin ögrencilere ait oldugunu söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde farkli uygulamalar sayesinde egitim ögretimin aksamadan devam ettigini belirten Sevli, sunlari kaydetti:

"Ögrencilerimiz bu süreçte aldiklari tüm sorumluluklari yerine getirdi. Veteriner Fakültesinden mezun olmak mesakkatlidir. 5 yillik egitim sürecinin sonunda mezun olma basarisi gösteren ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Ülkemizde asi çalismalari hiz kazandi ve faz-3 asamasina gelindi. Asimizin adi Cumhurbaskanimiz tarafindan 'Turkovac' olarak belirlendi. Asinin ortaya çikmasinda veteriner fakültelerinin viroloji, mikrobiyoloji, tibbi biyoloji ve veteriner biyokimyanin tüm alanlarinin ne kadar önemli oldugu bir kez daha anlasildi. Hayvandan insana geçen hastaliklarin arastirilmasinda veteriner fakültelerinin yaptigi akademik çalismalar çok degerlidir. Erciyes Üniversitesinde yürütülen asi çalismalari ekibinin basinda Veterinerlik Fakültesi Viroloji Anabilim Dali kökenli bir hoca bulunmaktadir. Arastirma üniversitesi olma yolundaki basvurumuzu Yüksekögretim Kurumu'na ilettik. Üniversitemiz yayin sayisini artirabilecek nitelikli akademik kadroya sahiptir. Veterinerlik Fakültemize akademik yayin sayisini artirma noktasinda güveniyoruz."

Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Musa Gençcelep ise ögrencilerini mezun etmenin gururunu yasadiklarini belirtti.

Konusmalarin ardindan ögrenciler veteriner hekimlik yemini etti, dereceye giren ögrencilere plaket verildi.

Törene, Rektör Sevli'nin esi Duygu Sevli, Van Bölgesi Veteriner Hekimler Odasi Baskani ve Veteriner Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Akgül, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Sefik Tüfenkçi ve Prof. Dr. Sedat Yayla, Genel Sekreter Doç. Dr. Sebaheddin Sevgin, Van Tarim ve Orman Müdür Yardimcisi Nese Ugurlu, akademik ve idari personel, ögrenciler ve aileler katildi.

Kaynak: AA