Kisitlamalar Kaldirildi, Altinkale Ziyaretçi Akinina Ugradi

Kademeli normallesme sürecinin üçüncü etabinin baslamasiyla, sicak havayi da firsat bilen vatandaslar Pamukkale’nin kardesi Altinkale’ye akin ediyor.

Kisitlamalar Kaldirildi, Altinkale Ziyaretçi Akinina Ugradi
Türkiye genelinde Covid-19 vaka sayisinin azalmasiyla birlikte kademeli normallesme sürecinin üçüncü etabina geçildi. Bu kapsamda bazi kisitlamalar da kaldirildi. 1 Temmuz itibari ile baslayan normallesme süreci ile vatandaslar kendilerini disari atti. Sivas kent merkezine 31 kilometre uzaklikta bulunan Altinkale, su günlerde ziyaretçi akinina ugruyor. Kisitlamalarin kaldirilmasiyla sicak havayi da firsat bilen birçok vatandas Pamukkale’nin kardesi Altinkale’de eglenceli vakit geçiyor. Il disindan da ziyaretçi akinina ugrayan Altinkale ziyaretçilerine doyumsuz bir keyif yasatiyor. Suya giren çocuklarin eglenceleri ise renkli anlara sahne oluyor.

Gezmek için Altinkale’ye ailesiyle geldigini söyleyen Özkan Özata, “Sivas’in güzide yerlerinden bir tanesi. Pandemi dolayisiyla çocuklar da sikilmisti zaten çocuklar egleniyor, biz de dinleniyoruz. Ailemle geldim. Çocuklar havuza giriyor Altinkale’de. Mesire alanini, Sicak Çermigi gezdik su anda da dinleniyoruz. Yapanlarin emegine saglik” dedi.

Çocuklar için Altinkale’nin çok güzel bir yer oldugunu belirten Tuncay Karaca, “Isten çiktik hemen solugu burada aldik. Çocuklari biraz sevindirelim dedik. Yegenlerimi getirdim güzel zaman geçiriyoruz. Çocuklar için çok güzel bir yer olmus, yüzüyorlar, gelenler geziyor. Etkinlik olarak da çok güzel. Piknik alanlari açildi. Herkes seviyor en çok da çocuklar onlarin eglenmesi her seye deger” diye konustu.

Kayseri’den geldigini söyleyen Merve Basok ise, “Kayseri’den geliyorum memleketime. Buranin faydali oldugunu duydum bacagimda egzamalar var. Gelenin memnun oldugunu duydum ve direkt geldim. Daha önce gelmistim zaten çok tercih edilen bir yer burasi faydasini görecegimi düsünüyorum. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA