Karalar Açiklamasi 'Kadinlarimizin Her Alanda Güçlenmesi Için Çaba Gösterecegiz'

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, "Kadinlarimizin her alanda güçlenmesi için çaba göstermeye devam edecegiz" dedi.

Karalar Açiklamasi 'Kadinlarimizin Her Alanda Güçlenmesi Için Çaba Gösterecegiz'
Adana Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi tarafindan düzenlenen ve kentteki kamu kurumlari ile sivil toplum kuruluslarindan 50 dolayindaki kadin temsilcinin katildigi ‘Yarini Planlamak ve Is Birligi Alanlari Arama Toplantilari’nin ilki gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediyesi 75. Yil Sanat Galerisi’nde yapilan toplantiya Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ve Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem de katildi.

Moderatörlügünü Prof. Dr. Gülsah Seydaoglu’nun yaptigi toplantida konusan Baskan Karalar, “Sizlerin yaninda olmaya geldik. Bizim destegimizin sizinle oldugunun bilinmesini istedik. Adana Büyüksehir Belediyesi olarak her zaman kadinlarimizin yanindayiz. Sosyal belediyecilik anlayisiyla yaptigimiz bir çok iste kadinlarimizin güçlenmesini amaçladigimiz görülüyor” dedi.

Toplantiya katilan Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Türkan Esli de, Türkiye’de en güzel muhalefeti kadinlarin yaptigini ifade etti.

Esli kadinlarin kendi güçlerinin farkina varmalari gerektigini söyledi.



Oturumun moderatörlügünü yapan Prof. Dr. Gülsah Seydaoglu da günümüzde kadinlarin kazanilmis haklarinin kaybettirilmeye çalisildigini, kadinlarin bu konuda dirençli olmalari gerektigini ifade etti.

Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi’nin yeni kuruldugunu belirten Daire Baskani Ayten Dolançay ise her konuda kadinlarla bir araya geleceklerini vurguladi.
Kaynak: İHA