AK Partili Can Açiklamasi 'MKE'yi Dünya Silah Devleriyle Rekabet Edecek Hale Getirdik'

AK Parti Kirikkale Milletvekili Ramazan Can, ’anonim sirketi’ haline getirilen Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nu (MKE) dünya silah devleriyle rekabet edecek hale getirdiklerini söyledi.

AK Partili Can Açiklamasi 'MKE'yi Dünya Silah Devleriyle Rekabet Edecek Hale Getirdik'
Kirikkale’de Huzur Köy Bagimlilikla Mücadele Merkezi, En Iyi Narkotik Polis Anne ve STK Bulusmalari programinda açiklamalarda bulunan AK Parti Kirikkale Milletvekili Ramazan Can, Makine Kimya Endüstrisi’ni dünya silah devleriyle rekabet edecek altyapi ve hukuki mevzuata kavusturduklarini ifade etti.

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun Türkiye’nin gözbebegi oldugunu dile getiren Can, sunlari kaydetti:

"Makine Kimya ile ilgili biliyorsunuz bir yasa çikti. Makine Kimya, Kirikkale’nin ve Türkiye’nin gözbebegi, savunmanin en önemli yerli ve milli kurulusu. Cumhuriyet ile yasit. 1921 yilinda Makine Kimya Mermi Fabrikasi’nin temeli atildi ve 100 yil geçti. Bu yüz yilda da Makine Kimya’nin ayagindaki prangalari kaldiriyor, Makine Kimya’yi taçlandiriyoruz. Hayirli ugurlu olsun. Çalisan kardeslerimiz kesinlikle müsterih olsun. Çalisanlarin özlük haklari korunuyor. Daha iyi bir özlük haklari, sosyal ve ücret haklari onlari bekliyor."

"Dünya silah devleriyle rekabet edecek"

MKE’nin Milli Savunma Bakanligi koordinasyonunda ’anonim sirket’ oldugunu belirten Can, "Evet, Makine Kimya KIT idi, özellestirme kapsaminda idi. Özellestirme kapsaminda aldik Hazine’ye verdik. Hazine’nin mülkiyetinde, Milli Savunma Bakanliginin koordinasyonunda Türk Ticaret Kanunu’na tabi ’anonim sirketi’ oldu. Daha rahat kararlar alinabilecek, daha rasyonel kararlar alabilecek. Dünya silah devleriyle rekabet edecek altyapi ve hukuki mevzuata kavusturduk. Hayirli ugurlu olsun. Makine Kimya olaganüstü hallerde savas zamanlarinda her daim gücünü, ekol olmasini göstermistir. Buradan çikan mühendisler, teknikerler Türkiye’deki sanayilesmenin temeli olmustur" dedi.

Kaynak: İHA