Adiyaman'da Eylem Yapan Tütün Üreticileri Vali Çuhadar Ve AK Parti Il Baskani Dagtekin Ile Görüstü

Adiyaman'da eylem yapan tütün üreticileri, Vali Mahmut Çuhadar ve AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin ile görüserek eylemlerini sonlandirdi.

Adiyaman-Kahta kara yolu ile bazi kente giris noktalarini saat 10.30'da traktörleri ve araçlariyla kapatan tütün üreticileri, uzun süre bölgeden ayrilmadi.

Jandarma ve polis özel harekat ekipleri bölgede tedbir aldi.

Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Il Jandarma Komutani Albay Bilgihan Yesilyurt, Il Emniyet Müdürü Ibrahim Ergüder, Adiyaman Belediye Baskani Süleyman Kilinç, AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin, CHP Adiyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, IYI Parti Il Baskani Kenan Dogan ve CHP Il Baskani Burak Binzet bölgede vatandaslarla görüstü.

Tütün üreticileri, sabah saatlerinde bölgeye gelen CHP Adiyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, IYI Parti Il Baskani Kenan Dogan ve CHP Il Baskani Burak Binzet ile beraberindekilerden konunun siyasi malzeme yapilmamasini istedi.

Uzun süre kapanan yolda magdur olan bazi vatandaslar duruma tepki gösterdi.

Vali Çuhadar, üreticilere her zaman kapilarinin açik oldugunu belirterek, yapilan eylemin uygun olmadigini, konuyla ilgili gerekli çalismanin yapilacagini söyledi.

AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin ise sorumlulugun kendilerinde oldugu için yanlarina geldiklerini belirterek, konuyla ilgili gerekli çalisma yapildigini, yasal eksiklerin tamamlanacagini ifade etti. Dagtekin, mecliste konunun görüsülecegini de kaydetti.

Tütün üreticileri, Vali Çuhadar ve Il Baskani Dagtekin ile görüstükten sonra eylemlerini sonlandirdi, yol 12 saat sonra ulasima açildi.

Kaynak: AA