Ondokuz Mayis Üniversitesi Danisma Kurulu Toplantisi Yapildi

Ondokuz Mayis Üniversitesi Danisma Kurulu Toplantisi, gerçeklestirildi.

Toplantiya Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Ondokuz Mayis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Vakiflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Salih Zeki Murzioglu, Samsun Ticaret Borsasi Baskani Sinan Çakir ve diger kurul üyeleri katildi.

Burhan Ersoy, toplantida yaptigi konusmada, kurucu Rektör Prof. Dr. Tahsin Tuncali'dan günümüze kadar 11 rektörünün yönetiminde güçlü akademik kadrosu ile ülkenin gençligine, egitimine ve gelecegine katki sunan üniversitenin is ve egitim dünyasini paydas alarak olusturdugu kurulla daha çok büyüyecegine inandigini söyledi.

Samsun'un cografi özelligi ve sahip oldugu jeopolitik konum geregi tarih boyunca yollarin ve kültürlerin kesistigi bir merkez konumunda bulundugunu anlatan Ersoy "Kara, hava, deniz ve demir yollari açisindan bakildiginda Samsun'un bir lojistik üssü oldugu söylenebilir. Ondokuz Mayis Üniversitesi olarak yapilacak çalismalar ve katkida bulunacagi arastirmalar Samsun'un bu lojistik merkez olusuna katkida bulunacaktir." dedi.

Samsun'un Çarsamba ve Bafra gibi iki büyük ve verimli ovasinin ortasinda kurulu bir sehir olduguna dikkati çeken Ersoy, Samsun denildiginde ilk akla tarim ve ziraat kenti oldugunun geldigini dile getirdi.

Yeni dönem ihtiyaçlarindan bilisim hukuku, deniz hukuku ve soykirim hukuku alanlarinda da bölümlerin olusturulmasi ve bu alanlarda uzmanlarin yetistirilmesinin önem tasidigini aktaran Ersoy, sunlari kaydetti:

"Kisa vadede dogru politika izlemek ve teknolojinin önemsemek, üretkenligi artirmak mecburiyetindeyiz. Bu yönde de çalismalar yapmak ülke menfaatine olacaktir. Bu baglamda kurulusundan bu yana Samsun özelinde tüm Karadeniz Bölgesi'nin öncelikle sehirlesmesine, egitimine, sanayisine, tarimina katki sunan üniversitemiz ile paydas oldugumuzdan duydugum memnuniyeti belirterek, yeni olusturulmus danisma kurulunun özellikle gelecegimiz olan gençlerimizin egitimine, gelisimine katki sunmasini temenni ediyorum."

???????

Kaynak: AA