Sivas'ta 200 Ögrenci, Divrigi'deki Tarihi Mekanlari Gezdi

Sivas'ta 200 ögrenci, belediyenin, koronavirüs tedbirleri nedeniyle ertelenen, Istiklal Marsi'nin kabulünün 100. yili etkinlikleri kapsaminda, Unesco Kültür Mirasi listesinde yer alan Divrigi Ulucami basta olmak üzere Divrigi Kalesi ve Nuri Demirag Müzesi'ni ziyaret etti.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Istiklal Marsi'nin kabulünün 100. yilinda gençlerin milli degerleri benimsemesi amaciyla kültür gezileri düzenleniyor.

Egitimde Dirilis Dernegi ve Milli Egitim Müdürlügü ile organize edilen etkinlik kapsaminda, kentte kitap okuma ve çesitli aktivitelere katilan 200 ögrenci ve 40 ögretmenden olusan kafile, Sivas Tren Gari'ndan Belediye Baskani Hilmi Bilgin'in de katilimiyla raybüs ile Divrigi ilçesine gitti.

Kafiledeki ögrencilere seyahat boyunca egitimci-yazar Tahir Fatih Andi tarafindan kurtulus mücadelesi döneminde Istiklal Marsi süreci anlatildi.

Belediyenin Kültür Müdürlügü bünyesindeki sanatçilari ise ögrencilerin keyifli bir yolculuk geçirmesini sagladi.

Divrigi ilçesini gezme firsati bulan ögrenciler, Unesco Kültür Mirasi listesinde yer alan tarihi Divrigi Ulucami basta olmak üzere Divrigi Kalesi'ni ve Nuri Demirag Müzesi'ni ziyaret etti.

Etkinlik, ögrencilerin Istiklal Marsi okumasiyla son buldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, gençlerle gerçeklestirilen etkinliklerin çok daha anlamli oldugunu belirterek, "Bu etkinlikle gençlerimize tarihi ve kültürel bölgelerimizi gezme, görme firsati taniyoruz. Raybüs ile gerçeklestirilen yolculugu anlamlandirmak adina da Tahir hocamiz, ögrencilere kurtulus mücadelesi döneminde Istiklal Marsi sürecini anlatiyor ve hep birlikte marsimizi okuyorlar." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA