Istanbul Merkezli 5 Ilde Terör Operasyon Açiklamasi 28 Gözalti

Istanbul merkezli 5 ilde PKK/KCK-TM yapilanmasi içerisinde faaliyet gösterdigi tespit edilen sahislara yönelik 31 adrese düzenlenen es zamanli operasyonda 28 süpheli gözaltina alindi. Jandarma ekiplerince belirlenen adreslerde yapilan aramalarda saldiri ve sabotaj eylemlerinde kullanilacagi degerlendirilen 1 maket uçak da ele geçirildi.

Istanbul Merkezli 5 Ilde Terör Operasyon Açiklamasi 28 Gözalti
Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör Suçlari Sorusturma Bürosunun talimatlariyla Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekiplerince PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin desifre edilmesine yönelik Istanbul merkezli genis kapsamli bir çalisma baslatildi. Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekiplerince yaklasik 15 aydir sürdürülen teknik ve fiziki takip neticesinde, Istanbul merkezli Bingöl, Mardin, İçel, Mus, terör örgütü PKK/KCK-TM (Türkiye Meclisi) yapilanmasi içerisinde örgütsel faaliyetlerde bulunan 28 süpheli ve 31 adres oldugu belirlendi. Istanbul merkezli 5 ilde 31 adrese es zamanli baskin gerçeklestirildi.

Jandarma ekiplerince belirlenen adreslerde yapilan aramalarda 2 adet ruhsatsiz tüfek, çok sayida fisek, 2 adet kurusiki tabanca, çok sayida tabanca fisegi, çok sayida örgütsel doküman, örgüt elemani fotograflari, örgütsel kiyafetler ve simgeler, çok sayida dijital materyal, çok miktarda para ile saldiri ve sabotaj eylemlerinde kullanilacagi degerlendirilen 1 adet maket uçak ele geçirilirken, toplam 28 süpheli gözaltina alindi. Gözaltina alinan süpheliler Istanbul iline getirildi.

Gözaltina alinan süphelilerinin sorgulamasinin tamamlanmasinin ardindan adli makamlara sevk edilecekleri ögrenildi.
Kaynak: İHA