Irak Açiklamasi 'Elektrik Santrallerine Düzenlenen Saldirilarda 7 Kisi Hayatini Kaybetti'

Irak hükümeti, geçtigimiz günlerde elektrik santrallerini hedef alan saldirilarda 7 kisinin hayatini kaybettigini, 11 kisinin de yaralandigini duyurdu.

Irak Açiklamasi 'Elektrik Santrallerine Düzenlenen Saldirilarda 7 Kisi Hayatini Kaybetti'
Irak hükümetine bagli Medya Güvenlik Agi tarafindan yapilan yazili açiklamada, ülkenin farkli yerlerinde geçtigimiz günlerde 61 elektrik santralini hedef alan saldirilarda 7 kisinin hayatini kaybettigi, 11 kisinin de yaralandigi belirtildi. Saldiriya maruz kalan elektrik santrallerinin güvenligini saglamak için çalismalarin baslatildigi da aktarildi. Elektrik santrallerinin son 10 günde terör saldirilarina maruz kaldigi kaydedilen açiklamada, “Sicakliklarin artmasi ile birlikte bombali saldiri ve keskin nisanci silahlariyla düzenlenen saldirilarda 61 elektrik santrali yok oldu” denildi.

Irak Elektrik Bakanligi’nin da geçtigimiz günlerde sosyal medya üzerinden saldiriya maruz kaldigi belirtilen açiklamada, ülkedeki elektrik sikintisini çözmek için çalismalarin devam ettigi ifade edildi. Açiklamada, elektrik santrallerine yönelik saldirilarin kim tarafindan düzenlendigine iliskin detay verilmedi.

Protestocularin hedefindeki Elektrik Bakani istifa etmisti

Irak’ta hava sicakliklarinin 50 dereceyi astigi son günlerde, ülkenin farkli bölgelerinde uzun süreli elektrik kesintileri yasaniyor. Elektrik kesintilerine yönelik tepkilerin artmasi üzerine Elektrik Bakani Macid Mehdi Hantus görevinden istifa etmis, Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi de elektrik kesintilerine karsi protestolar nedeniyle Hantus’un istifasini kabul etmisti.

Öte yandan güvenlik güçlerinin ülkenin güneyindeki Misan kentinde elektrik kesintisini protesto edenlere sert müdahalesi sonucu 1 kisi yasamini yitirmis, 9 kisi de yaralanmisti.
Kaynak: İHA