Edirne'de Esnaf Ve Vatandaslarin Altyapi Yetersizligi Tepkisi

Edirne’de dün bir anda baslayan saganak yagis sele dönüstü. Birçok ev, is yeri ve dükkan sular altinda kalirken, vatandaslar yillardir çözülemeyen alt yapi sorunundan dolayi belediyeye sitem etti.

Edirne'de Esnaf Ve Vatandaslarin Altyapi Yetersizligi Tepkisi
Edirne’de Meteoroloji Genel Müdürlügünün uyarilarinin ardindan dün aksam saatlerinde saganak yagis etkili oldu. Bir anda bastiran yagis sele dönüsürken, birçok evi, isyerini ve dükkani su basti.

Saganak yagis ve sel felaketi sebebiyle belediyenin yilardir çözülemeyen alt yapi sorunu vatandaslari ve esnaflari isyan ettirdi.

“Hiçbir belediye ekibi bizimle ilgilenmiyor”

Isyeri sular altinda kalan emlakçi esnafi Yildirim Yilmaz, belediyenin alt yapi sorunlarini çözemedigini belirterek, “Yillardir Edirne Birinci Murat Mahallesi Zübeyde Hanim Caddesinin bütün atik sularin bu bölgeye toplanmasinin sebebi, altyapinin yetersiz olmasi. Her yagmur yagdiginda bu sekilde magdur kaliyoruz. Burada hiçbir belediye ekibi bizimle ilgilenmiyor. Her yagmur yagdiginda burada altyapi sorunu oldugu için ayni problemi yasiyoruz. Yapilan yerler sürekli açik birakiliyor bu konuda yetkililerden yardim istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Edirne’de hala alt yapi sorunun çözülmedigini dile getiren Süleyman Kavlak, “Rezalet içindeyiz, karsiya dahi geçemiyoruz. Su hale bakin sözde belediye burada çalisiyor. Herhangi bir çalisma vaziyeti yok gördügünüz gibi her taraf sular, seller içerisinde rezillik, altyapi sorunu yilardir çözülemedi gitti. Edirne il oldugu halde halen bu sorun çözülemedi. Ilçelerde bile bu kadar rezalet yok, bir ilde bu kadar rezillik olamaz yani” dedi.

Isyeri su altinda kalan kirtasiye esnafi Murat Duman, belediyenin Edirne için hiç çaba göstermedigini vurgulayarak, “Ben kitap kirtasiye isi yapiyorum. Edirne’de yillardir bu altyapi sorunu var. Yapmak için bir çaba gösteriliyor ama yeni yapilan altyapinin kod farki bile yüksekte kaliyor. Hemen surada rögar giderimiz var, altta kaliyor yeni yapilan rögar sisteminden dolayi yani giden pis bile gitmiyor artik. Hala baglantimiz yapilamadi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA