BESMEK Genel Sergi Ve Festivalinde Müzikler Esliginde Sona Erdi

Beyoglu’nda düzenlenen BESMEK Genel Sergi ve Festivalinde dans gösterileri ve müzikler esliginde dönem sonu kutlamasi yapildi. Festivale katilan Baskan Ali Yildiz, “BESMEK anlayisi, Cumhurbaskanimizin ISMEK’i kurdugu ruh ve anlayisi tasimaktadir” dedi.

BESMEK Genel Sergi Ve Festivalinde Müzikler Esliginde Sona Erdi
Beyoglu Belediyesi tarafindan BESMEK bünyesinde 33 alanda 266 bransin yer aldigi Meslek ve Sanat Egitim Kursu 2020-2021 egitim yili düzenlenen programla sona erdi. Hasköy Kültür ve Gösteri Merkezinde kursun kapanisina özel düzenlenen festivale Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz ile birlikte esi Seyhan Yildiz ve AK Parti Kadin Kollari Baskani ve ayni zamanda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu(MKYK) üyesi Leman Yenigün’ün ayni sira çok sayida vatandaslar katildi.

Kapanis programinda olusturulan stantlarda kurs boyunca kursiyerlerin yaptigi eserler sergilendi. Festivalde kursiyerlerden Lale Kasgarli ile kizi Dilnaz Kasgarli piyano resitali sunarken, BESMEK’te egitim veren hocalar da gitar ve klasik kemençeyle sarki ve türküler seslendirerek vatandaslara eglenceli dakikalar yasatti. Festivalde, Hezarfen Anaokulu’ndan mezun olan ögrenciler de Istiklal Marsi’ni okuyup Baskan Haydar Ali Yildiz ile birlikte temsili kep atma töreni yapti.

“BESMEK anlayisi, Cumhurbaskanimizin ISMEK’i kurdugu ruh ve anlayisi tasimaktadir”

BESMEK’in önemini vurgulayan Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, “BESMEK, aslinda ISMEK’in kurucusu Beyoglu’nda BESMEK’in kurulmasi Istanbul’da 1994 yilinda belediyecilik anlayisini bütün dünyaya duyuran Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a ve saygideger esleri hanimefendiye Beyoglu’nun bir vefasidir. Böyle degerlendiriyorum ve insallah BESMEK anlayisi Cumhurbaskanimizin ISMEK kurulurken hangi ruhla ve anlayisla kurulduysa o anlayisla Beyoglu’ndaki bütün kadinlara, gençlere, çocuklara hizmet etmeye devam edecek. BESMEK, Beyoglu’nundur, Beyoglu’nun kadinlarinindir, gençlerinindir, çocuklarinindir. Beyoglu’nda BESMEK’e sahip çikacaklar ve en güzel emeklerini, becerilerini, hünerlerini, eserlerini ortaya koyacaklar ve her yil bu aylarda bu mekanda sergimizi açacagiz” açiklamasinda bulundu.

BESMEK Genel Sergisi 5 Temmuz’a kadar açik olacak.
Kaynak: İHA