Bakan Pakdemirli'den Meral Aksener'e 'Akilli Yangin' Tepkisi

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Mugla’nin Marmaris ilçesinde çikan yangin sonucu hayatini kaybeden orman sehidinin ardindan IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’in ‘akilli yangin’ ibaresini kullanmasina tepki gösterdi. Bakan Pakdemirli, daha orman sehidinin 7’sinin çikmadigini ve bu iftiralari atanlari Allah’a havale ettigini söyledi. Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin en korunakli topraklarinin ormanlik alanlar oldugunu ve buna ragmen en korunakli alanlar için bile yalan konusabildiklerini kaydetti.

Bakan Pakdemirli'den Meral Aksener'e 'Akilli Yangin' Tepkisi
Tarim Sektörü Paydas toplantisina katilmak üzere Kastamonu’ya gelen Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Valilik ziyaretinin ardindan Kastamonu Belediyesine geçti. Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu ile görüsen Bakan Pakdemirli, yürütülen çalismalar hakkinda Baskan Vidinlioglu’ndan bilgiler aldiktan sonra AK Parti Kastamonu Il Baskanligini ziyaret etti. AK Parti Kastamonu Il Baskani Dogan Ünlü ve partililerle burada bir araya gelen Bakan Pakdemirli, Mugla’nin Marmaris ilçesinde geçtigimiz günlerde çikan yangin ile ilgili konustu.

Yanginda bir orman sehidinin hayatini kaybettigini hatirlatan Bakan Pakdemirli, “30 yillik Karabag isgalden kurtuldu. Recep Tayyip Erdogan’in dik durusu olmasaydi, bir koalisyon hükümeti olsaydi bu olabilir miydi? Asla olamazdi. 40 yillik PKK bitme noktasina geldi. Koalisyon hükümeti olsaydi bu da asla bitmezdi. Kapali Maras açildi. 50 yillik geçmise sahip FETÖ bitme noktasina geldi. 86 yil sonra çok kisinin hayali olan Ayasofya açildi. Birkaç neslin hayali olan Taksim’de cami açildi. Dünyanin en büyük havalimanini yapacagiz deseydik, kimse inanmazdi. Ben hatirliyorum, 40 yil önce Ingiltere buraya gelip futbolda bize 8 tane gol atip giderdi. Bizde omuz silkerdik. Aslinda sözde gururlu bir milletiz. Ama Türk filmlerindeki gibi fakir ama gururlu gençliktik. Simdi Türkiye ayaga ve saha kalkti, belli bir hedef dogrultusunda gidiyor ama bunu istemiyorlar, bunu sindiremiyorlar. Insallah bunlarinda hizli bir sekilde üstesinden gelecegiz. Dünyanin en büyük havalimanlarini, Kanal Istanbul’u yapacagiz” dedi.



Bakan Pakdemirli, Kanal Istanbul elestirilerine cevap verdi

Türkiye’nin artik alaninda iddiali projelere imza atmak durumunda oldugunu söyleyen Bakan Pakdemirli, “Çünkü eger bir çekim merkezi yapmak istiyorsaniz, adamlar Birlesik Arap Emirliklerinde adalar yapiyorlar. Palma adasi yaptim diyor. Dünya seklinde ada yaptim diyor. Oralarda çevresel problem olmuyor da bizde mi oluyor. Bizde bu islere karsi çikanlara baktiginiz zaman 1. Köprüye CHP karsi çikmis, 2. Köprüye yine aynisi. 3. Köprüye kim karsi çikmis ortaliyi yakip yiktilar sonradan da utanmadan yahu agaç meselesi konusuyorduk birdenbire baktik havalimanini yapma, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü yapma, Osmangazi’yi yapma, orayi yapma burayi yapma. Peki, bu ülke nasil gelisecek. Bir çivi çakmaya niyetleri olmayanlar iktidara talip. Bu sebepten hizmet siyasete tutunanlarindir. Hizmet tarafi Cumhur Ittifaki. Diger taraf yalanin ipine sarilanlarin tarafi. Yalan ile iftira ile 20 yildir Recep Tayyip Erdogan’i göndermeye çalisiyorlar. Ama yalan ile iftira ile gönderemeyecekler. Ancak halkin gönlüne girerek, projelerini açiklayarak ve halkida ikna ederek gönderebilirler. Halkin temel degerleri ile sikintilarinin olmadigini ispatlamalari gerekiyor. Ancak ilerleyen zamanlarda böyle bir firsatlari olabilir. Bugün Türkiye, S-400’den tutun Filistin’e sahip çikiyor, Bakanligimizin yatiri olan Yusufeli Baraji Dünya’nin 3’nücü büyük baraji oluyor. Bunlarin hepsi adim adim ilerliyor. Insallah yarinlarimiz son derece aydinliktir. Yalanin ipine sarilanlara mutlaka cevap verilmesi gerekiyor” diye konustu.



“Türkiye’de en iyi korunan topraklar orman alanlaridir”

Muhalefetin zaman zaman öyle yalanlar konustugunu ve insanin bir süre sonra bunlara inanir gibi olduguna dikkati çeken Bakan Pakdemirli, “Maalesef böyle. Simdi orman yanginlariyla ilgili de böyle. Marmaris’te bir yangin oldu. Allah rahmet eylesin bir kardesimiz, orman isçimizi orada sehit verdik. Cenazesini birlikte ailesiyle kildik. Ailesi son derece orman teskilatini iyi bilen, çok düzgün çok iyi niyetli insanlar. Simdi bu sehidimizin henüz cenazesi yeni topraga verilmis, daha 7’si çikmadan basladilar dediler ki orayi bilerek yaktilar. Yahu bu kadar izansizlik, bu kadar yalancilik olamaz. Tutturdular zamaninda bir kontrollü darbe lafini çikardilar simdi de akilli yangin diye bir laf çikardilar. Yahu yanginin akillisi olur mu? Yanginin ancak akilsizi olur. Akilsiz bir adam orada çikartmistir, akilsiz bir sekilde çikmistir. Ondan sonra bizler onu söndürme gayreti ve çabasi içerisine gireriz. Anayasa’nin 169. Maddesi diyor ki orman alanlari daraltilamaz. Bunu en iyi Kastamonulu hemserilerim bilir. Bir agaci kes bakalim adami ne yaparlar. Ormandan izinsiz iki tane kozalak al bakalim ne oluyor. Türkiye’de en iyi korunan topraklar orman alanlaridir. En iyi korunan topraklara dahi böyle bir yalan atabiliyorlar, böyle bir söylemde bulunabiliyorlar. Ben sehidimizin henüz 7’si çikmadan bu yalanlari ve bu iftiralari atanlari Allah’a havale ediyorum. Orman alanlarini daraltmak mümkün degil. Yanan alanlarin hepsi ilk dikim zamaninda tekrardan agaçlandirilir. Tasköprü’de bir yangin yasadik. Tasköprü’de yanan alanlar, ilk dikim zamaninda müsait oldugunda hemen biz bu dikimleri gerçeklestirdik. Bugün Tasköprü tekrar yesermeye basladi.

Tüm Türkiye’nin her yeri için bu geçerlidir. Nerede orman var ise orasi orman olmaya devam edecektir” seklinde konustu.



AK Parti Il Baskani Dogan Ünlü için yazdigi siiri okudu

AK Parti Kastamonu Il Baskani Dogan Ünlü içinde siir yazdigini söyleyen Bakan Pakdemirli, yazdigi siiri okuyarak, “Kastamonu’yu daha iyi bir il konumuna getirmek için bunun çaba ve gayreti içerisinde olacagiz. Burada Recep Tayyip Erdogan’in bir temsilcisi var. O da Dogan Ünlü’dür. Gece sayin baskan ile ilgili bir dörtlük yazdim. Begenirseniz alkislayalim. Kastamonulu çaliskandir, herkes bilir onu. Tarihin san ile zaferlerle dolu. AK Parti’nin kalesi, yigidin bin bir tonu, Dogan Ünlü ile hazir 2023’e Kastamonu” Siirin ardindan salondu büyük alkis yankilandi. Peki, hazir misiniz Kastamonu. Kongrelerimizi bitirdik artik yenilendik. Önümüzde Cumhur Ittifakinin bir hedefi var. 2100 yilina kadar hedeflerimiz var. Bunlara mutlaka yönelmemiz lazim” dedi.

Bakan Pakdemirli, buradaki ziyaretinin ardindan MHP Kastamonu Il Baskanligini da ziyaret etti. Ziyarette Il Baskani Emin Çinar ile görüsen Bakan Pakdemirli, Cumhur Ittifaki ile ilgili istisarelerde bulundu.
Kaynak: İHA