Almanya'da NSU Davasinin Müdahil Avukatlarindan Seda Basay Yildiz'a '2021 Ludwig-Beck Cesaret Ödülü' Verildi

Almanya'da 2000-2007 yillarinda 8'i Türk, toplam 10 kisiyi katleden Nasyonal Sosyalist Yeralti (NSU) terör örgütü davasinin müdahil avukatlarindan Seda Basay Yildiz, "2021 Ludwig-Beck Cesaret Ödülü"ne layik görüldü.

Defalarca "NSU 2.0" imzasi tasiyan tehdit mektuplari alan ve ülkede uzun süre gündem olan Frankfurt Barosu avukatlarindan Yildiz; ödülünü, Wiesbaden Belediye Baskani Gerd-Uwe Mende'nin elinden aldi.

Konusmasinda, Alman anayasasinin birinci maddesinde yer alan insan onurunun dokunulmazligina atifta bulunan Yildiz, "Eger söz konusu bu tehdit devletten geliyorsa ne yapmaliyiz? Eger sürekli tehdit ve saldirilar devam ediyorsa, bizim onurumuzu kim koruyacak?" diye sordu.

Seda Basay Yildiz, insanlarin birbirini daha fazla anlamasi ve karsilikli güvenin olusturulmasi için insanlarin birbiriyle daha fazla konusmasi gerektigine isaret etti.

Yildiz'a "NSU 2.0" imzasiyla tehdit mektubu gönderdigi öne sürülen bir kisi mayis ayinda tutuklanmisti. Zanlinin, Yildiz'in adres bilgilerine nasil ulastigi henüz bilinmiyor.

Kaynak: AA