Siirt'te Il Pandemi Kurulu Toplantisi Yapildi

Siirt Valisi Osman Hacibektasoglu baskanliginda Il Pandemi Kurulu Toplantisi yapildi.

Valilik konferans salonunda düzenlenen toplantida, vaka sayilarinin azaltilmasi yönünde alinan ve alinacak tedbirler görüsüldü.

Hacibektasoglu, yaptigi konusmada, artan vaka sayilarina dikkati çekerek salginla mücadelede seferberlik halinde olduklarini, vatandaslarin kalabalik ortamlardan uzak durmalari ve bireysel tedbirlere uymalari çagrisinda bulundu.

Asi ve denetim ekiplerinin sayisinin artirilacagini dile getiren Hacibektasoglu, sunlari kaydetti:

"Asida randevunun kalkmasiyla 118 bin asi yapildi. Bunun 80 bini son iki ayda gerçeklestirildi. Toplumun tüm kesimlerinden asi olunmasi yönünde önemli destekler aldik. Il merkezinde 57 asi odamiz, 10 gezici ekibimiz var. Ilçe, belde ve köylerde de ekiplerimizin sayisini artiracagiz. Önümüzdeki 3 haftalik süreçte toplumsal bagisiklik oranini yüzde 75'e ulastirmak zorundayiz. Bunu için kaymakamlarimiz, ilçe ve belde belediye baskanlari, sivil toplum örgütleri, mahalle ve köy muhtarlari, kamu kurum ve kuruluslarin asi için seferber olmasini istiyoruz."

Toplantiya Vali Yardimcisi Resul Özdemir, Il jandarma Komutani Tuggeneral Ugur Ertekin, 3. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Gaffar Gören, Il Emniyet Müdür Vekili Hasan Tugan, kaymakamlar, ilçe belediye baskanlari ve kurul üyeleri katildi.

Kaynak: AA