Kapali Maras'taki Bilal Aga Mescidinde 47 Yil Sonra Ilk Cuma Namazi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Kapali Maras bölgesinde bulunan, restorasyonu tamamlanarak Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in canli baglanti ile açilisini yaptigi Bilal Aga Mescidinde 47 yil aradan sonra ilk cuma namazi kilindi.

Kapali Maras'taki Bilal Aga Mescidinde 47 Yil Sonra Ilk Cuma Namazi
1974 Kibris Baris Harekati’ndan bu yana kapali olan, restorasyonun ardindan 20 Temmuz’da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in online katilimi ile açilisi yapilan Bilal Aga Mescidinde 47 yil aradan sonra bugün ilk cuma namazi eda edildi. Kapali Maras’ta bulunan Bilal Aga Mescidindeki cuma namazina, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Türkiye’nin Lefkosa Büyükelçisi Ali Murat Basçeri, Gazimagusa Belediye Baskani Ismail Arter ile vatandaslar katildi.

Cumhurbaskani Tatar, namaz sonrasi yaptigi açiklamada, bayram namazini Lefkosa’daki Hala Sultan Camisi’nde kildiklarini hatirlatarak burada Kibris Türk halkinin gelecegi ve bu topraklardaki varolus mücadelesiyle ilgili bütün dünyaya çok önemli mesajlar verildigini ifade etti.

Tatar, "Bugün bayramin dördüncü günü. Kapali Maras’in da açilmasiyla birlikte Bilal Aga Mescidinde cuma namazini kilmis bulunmaktayiz, bu da ayri bir huzur ve güzellik. Çünkü burasi yillar önce Bilal Aga Vakfi, atalarimiz ve ecdadimiz tarafindan kullanilmakta olan bir mescitti. Su anda ilk kez, yillardan sonra restore edilmesiyle burada bu anlamli günde cuma namazi kildik. Kurban Bayrami’nin dördüncü gününde burada hep birlikte bu namazi kilmanin huzuru ve güzelligini yasiyorum. Bu mescidin restore edilmesinde emegi geçenlere tesekkür etmek istiyorum" diye konustu.

Tatar, Maras’taki hayatin da yavas yavas halka açildigini, Kapali Maras’in açilim politikasinin hem magduriyetlerin giderilmesini hem de 47 yildir kapali olan bölgenin açilimini kapsadigini dile getirdi.
Kaynak: İHA