Johnson'i 'Yalancilikla' Suçlayan Milletvekili Parlamentodan Kovuldu

Ingiltere Basbakani Boris Johnson’i "yalancilikla" suçlayan Isçi Partisi milletvekili Dawn Butler, parlamento oturumundan çikarildi.

Johnson'i 'Yalancilikla' Suçlayan Milletvekili Parlamentodan Kovuldu
Ingiltere’de Isçi Partisi milletvekili Dawn Butler, Ingiliz Parlamentosu Avam Kamarasi’nda yaptigi konusmada, Basbakan Boris Johnson’in halka ve milletvekillerine defalarca yalan söyledigini iddia etti. Butler, Johnson’a yönelik yalancilik suçlamalarini geri çekmeyi reddetmesinin ardindan oturumdan çikartilarak parlamentoyu terk etmek zorunda kaldi. Butler, "Günün sonunda, Basbakan bu Meclis’e defalarca yalan söyledi ve yalan söyleyenin degil, yalancinin kim oldugunu söyleyenin basinin burada belaya girmesi çok komik" ifadelerini kullandi. Butler ayrica, Johnson’in "salginla, ciddi hastalik ve ölüm arasindaki bagin azaldigina" iliskin sözlerini elestirerek bunun Covid-19 salgini döneminde çok tehlikeli bir ifade oldugunu belirtti.

Butler’in yalancilik iddialarinin üzerine parlamentodaki görüsmeyi yöneten Meclis Baskan Vekili, Butler’in sözünü kesti ve ondan "sözlerini düsünmesini ve Basbakan hakkindaki ifadelerini düzeltmesini" istedi. Butler uyarilarin ardindan, "Sözlerimi düsündüm ve birisinin bu Meclis’te Basbakan’in yalan söyledigi gerçegini ortaya koymasi gerekiyor" dedi.

Bunun üzerine meclis baskan vekili, Butler’a parlamentodaki oturumdan ayrilmasini söyledi.



Ingiltere’de parlamento kurallarina göre milletvekillerinin Avam Kamarasi’nda birbirlerini yalan söylemekle suçlamalarina izin verilmiyor. Basbakanlik Ofisi ise Butler’in suçlamalari hakkinda henüz yorum yapmadi. Ancak Isçi Partisi’nin Genel Baskan Yardimcisi Angela Rayner, Butler’i savunarak, "Kimin yalanci dedigine ve nerede dedigine bakilmaksizin Basbakan Johnson yalancidir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA