Gaziantep'te Yarali Kusa Pansuman Yapan 112 Ekibinden Bakan Koca'ya Tesekkür

Doktor Hülya Alkus: 'Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin paylasimi bizi mutlu etti. 'Saglikçi kalbi' sözü bizi gerçekten iyi hissettirdi. Saglikçilarin içinde merhamet tasidigina, bir canliya kiyilmamasi ve ona bir zarar geldiginde onu kurtarma iç güdüsü olduguna inaniyorum'

Gaziantep'te Yarali Kusa Pansuman Yapan 112 Ekibinden Bakan Koca'ya Tesekkür
Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin Gaziantep'te 112 ekibinin yaralanan kusa pansuman yaparken çekilen görüntülerini paylastigi saglik ekibi, paylasimdan dolayi Bakan Koca'ya tesekkür etti.

Gaziantep Merkez 2 Nolu ASH Istasyonu'nda görevli doktor Hülya Alkus, Acil Tip Teknisyen Hande Elif Tan ve soför Süleyman Ak, vaka dönüsü Sehitkamil ilçesi Yukaribeylerbeyi Mahallesi'nde yoldaki yarali kusu fark etti. Ambulansa aldiklari kusu merkeze getiren ekip, yarali ayagini pansuman ederek sardi, merkezde iki gün besledi. Iyilesen kus daha sonra dogaya salindi.

Bakan Koca'nin saglikçilarin örnek davranisini sosyal medya hesabindan paylasmasinin mutlulugunu yasayan doktor Hülya Alkus, AA muhabirine, Kurban Bayrami'nin birinci günü vaka dönüsü yolda gördükleri yarali kusun ayagini sardiklarini ve bakimini üstlendiklerini anlatti.

Merkeze getirdikleri kusu iki gün beslediklerini dile getiren Alkus, "Herkesin bunu yapmasi gerektigini düsünüyorum. Öncelikle insanlarin birbirine, sonra hayvanlara ve ardindan çevreye duyarliliginin olmasi gerekiyor. Bu durum ile karsilasan herkes ayni seyi yapardi. Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin paylasimi bizi mutlu etti. 'Saglikçi kalbi' sözü bizi gerçekten iyi hissettirdi. Saglikçilarin içinde merhamet tasidigina, bir canliya kiyilmamasi ve ona bir zarar geldiginde onu kurtarma iç güdüsü olduguna inaniyorum. Bakanimiz onu belirtti ve o cümlesi çok güzeldi. Tesekkür ediyorum." diye konustu.

Bakan Koca, Gaziantep'te 112 ekibinin yaralanan kusa pansuman yaparken çekilen görüntülerini dün sosyal medya hesabindan paylasmis, sunlari kaydetmisti:

"Gaziantep Il Ambulans Bashekimliginde görevli bir ekibimiz vaka dönüsündeydi. Yolda önlerine bir kus düstü. Dönüp aldilar, ayagi kirilmis. Yaralarina pansuman yaptilar. Istasyona getirdikleri kus iyilesene kadar orada kalacak. Saglik çalisani kalbi. Sag olun arkadaslar."
Kaynak: AA