A Haber Ekibi, Sile'de Kendilerine Saldiran IBB'ye Bagli Cankurtaranlardan Sikayetçi Oldu

Sile sahilinde, haber takibi yaparken IBB'ye bagli cankurtaranlar tarafindan darbedildiklerini belirten A Haber muhabiri ve kameramani, 5 kisiden sikayetçi oldu.

Ayazma ve Kizilcaköy Plaji'nda serinlemek için denize giren ve yogun dalga ile akinti nedeniyle bir anda gözden kaybolan 2 kisiyi arama kurtarma çalismalarini takip eden A Haber muhabiri Çagdas Evren Senlik ile kameraman Ayhan Aritürk'ün plajda görevli cankurtaranlar tarafindan darbedildigi belirtildi.

Polis ekipleri araya girip olayi bitirirken, muhabir Senlik ile kameraman Aritürk, Sile Polis Merkezi'ne giderek 5 cankurtarandan sikayetçi oldu.

Çagdas Evren Senlik, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ilçedeki bogulma vakalarinin haber takibini yapmak için sabah saatlerinde kameraman arkadasiyla birlikte Sile sahiline gittiklerini söyledi.

Birçok ulusal medyanin da orada oldugunu ve yayinlar yaptigini aktaran Senlik, sahilde yasadiklarini söyle anlatti:

"Biz geldigimiz zaman o noktada bulunan cankurtaranlar bir araya gelmeye basladi. Ardindan cankurtaranlarin galiba sorumlusu, sefi diyebilecegim bir kisi bir anda bagirmaya basladi. 'Kimse burada A Haber'e röportaj vermeyecek, kimse A Haber'le konusmayacak. Konusanin ümügünü sikarim' diye. Her gün sahada bu tarz tacizlere maruz kaldigimiz için sesimizi çikartmadik, görmezlikten geldik. Ardindan tekrar sürdürdü sözlü tacizini ve dedi ki 'Siz namussuzsunuz, adisiniz. Burada böyle görüntüler alamayacaksiniz.' Biz de haliyle dayanamadik, 'kimsin, nesin, necisin, sana mi soracagiz nerede görüntü alip almayacagimizi' dedik. 'Evet bana soracaksiniz' dedi. 'Kimseye namussuz diyemezsiniz' dedikten sonra biz tepkimizi belli ettikten sonra önce kameramanima fiziki siddet uyguladilar, ardindan da bana saldirdilar. Sonra beni birakip tekrar kameramana kostular. Onu yere yatirip dakikalarca tekmelediler."

Sarisin beyaz tisörtlü kisinin, bogazini siktigini ve kafasina iki üç yumruk attigini anlatan Senlik, daha sonra sivil polislerin geldigini ve kendisi ile kameramani kurtardigini söyledi.

Olayin ardindan Sile Polis Merkezi'ne gittiklerini aktaran Senlik, "Bize saldiranlardan üçünün belinde telsiz vardi. Biz karakolda bunlarin IBB'ya bagli çalisan cankurtaranlar oldugunu ögrendik. 5 kisiden de sikayetçi olduk." diye konustu.

Kameraman Ayhan Aritürk de cankurtaranlarin sorumlusunun ekibine dönerek kimsenin A Haber'e röportaj vermemesini söyledigini ve kendilerine hakaretler ettigini ifade ederek, kendilerinin ise tepki göstermesi nedeniyle üzerlerine yürüdüklerini belirtti.

Cankurtaranlarin kendisine yumruk ve tekme ile saldirdigini, tekmeden sonra geriye dogru düstügünü, baska cankurtaranlarin da geldigini görünce darbelerden korunmak için yerde kendisini korumaya aldigini anlatan Aritürk, "Ben yerde kapanmis bir sekildeyken hiç durmadan tekmelemeye devam ettiler. Zaten sirtimda su an bu yüzden bayagi bir agri ve sizi var. Agrilardan dolayi ayakta zor durabiliyorum" seklinde konustu.

Aritürk, kamerasinin, canli yayin cihazinin ve mikrofon telsizinin hasar gördügünü, bu konuda da zabit tuttuklarini kaydetti.

Kaynak: AA