Rusya Devlet Baskani Putin Ile Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev, Bölgesel Sorunlari Görüstü

Vladimir Putin: 'Elbette bölgedeki durumun çözüme kavusturulmasi en önemli konulardan biri kalmaya devam ediyor. Buna çok büyük ilgi gösteriyorsunuz ve önem veriyorsunuz. Uzlasici çözümlerin bulunulmasi dolayisiyla sizlere tesekkür ederim. Bunlar her zaman en zor olanlardir' Ilham Aliyev: 'Çatisma sonrasi dönemin mümkün oldukça acisiz geçmesi konusunda kararliyiz. Ortak girisimlerimizle bunu basarabildigimizi düsünüyorum'

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, bölgesel sorunlari görüstü.

Rusya'nin baskenti Moskova'da bir araya gelen Putin ve Aliyev, görüsmenin basina açik kisminda açiklamalarda bulundu.

Rusya ve Azerbaycan arasindaki iliskileri degerlendiren Putin, ekonomi alanindaki iliskilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sonrasi düzelmeye basladigini belirtti.

Putin, bu alanla ilgili en kisa zamanda Rus heyetinin Azerbaycan'a gidecegi bilgisini paylasarak, iki ülkenin Kovid-19'la mücadele konusunda is birligi yaptigini söyledi.

Bölgesel sorunlara da deginen Putin, söyle devam etti:

"Elbette bölgedeki durumun çözüme kavusturulmasi en önemli konulardan biri kalmaya devam ediyor. Buna çok büyük ilgi gösteriyorsunuz ve önem veriyorsunuz. Uzlasici çözümlerin bulunulmasi dolayisiyla sizlere tesekkür ederim. Bunlar her zaman en zor olanlardir. Ancak meselenin çözümünü istiyorsak ki; bunu istiyoruz, bu yoldan ilerlememiz gerekiyor. Simdiye kadar bunu yapabildik."

- "Çatisma sonrasi dönemin mümkün oldukça acisiz geçmesinde kararliyiz"

Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev de iki ülke arasindaki ekonomik iliskileri degerlendirerek, "Ikili ticaret hacmi, ilk yilin yarisinda yükseldi. Bu çok önemli çünkü geçen yil ikili ticarette yüzde 10’luk bir düsüs yasandi." dedi.

Rusya ile ulasim alaninda da iliskilerin gelistigini vurgulayan Aliyev, Kuzey-Güney ulasim koridoru üzerinden sevkiyatlarin yapildigina dikkati çekti.

Savas sonrasi bölgedeki duruma isaret eden Aliyev, bu konuda Putin ile sürekli temas halinde olduklarini, bunun bölgenin istikrara kavusturulmasinda önemli rol oynadigini kaydetti.

Aliyev, "Çatisma sonrasi dönemin mümkün oldukça acisiz geçmesi konusunda kararliyiz. Ortak girisimlerimizle bunu basarabildigimizi düsünüyorum." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA