Kurbanliklarini Kesebilmek Için Kapilarin Üzerinden Atladilar

Denizli’de kurbanlik fiyatlarinin düsmesi için arefe gününün son saatlerine kadar bekleyen vatandaslar, hayatlarinin sokunu yasadi. Güvenlikçiler pazarin kapilarini kilitleyince mahsur kalan vatandaslar, kurbanliklariyla birlikte kapilarin üzerinden atlamak sorunda kaldi.

Kurbanliklarini Kesebilmek Için Kapilarin Üzerinden Atladilar


Kurban Bayramina saatler kala, Denizli Ticaret Borsasi Canli Hayvan Pazarinda esine az rastlanir anlar yasandi. Kurban vazifelerini yerine getirebilmek ve daha uygun kurbanlik alabilmek için arefe gününün son saatlerine kadar bekleyen vatandaslar, alisverislerini pazarin çalisma saatleri içerisinde tamamlayamayinca hiç akillarina gelmeyecek bir manzarayla karsilasti.

Saatler 00.00’i gösterdiginde hayvan pazarinin kapilari, mesainin dolmasi nedeniyle güvenlikçiler tarafindan kapatildi. Kurbanliklarini satin alip evlerine dönebilmek için kapilara yönelen onlarca vatandas, kapinin kilitli olmasi nedeniyle içeride mahsur kaldi. Çocugundan yaslisina birçok vatandas, yüksek demir kapilarin üzerinden atlayarak disariya çikabildi. Kendileri disariya çikabilen ancak satin aldiklari kurbanliklarini içeride birakmak zorunda kalan vatandaslarin yardimina ise yine yetistiriciler yetisti. Küçükbas hayvanlari kucaklayarak demir kapinin üzerinde atlatan saticilar, hayvanlari sabah kesilebilmeleri için yeni sahiplerine teslim etti.

Kurbanlik telasini içerisinde büyük bir sok ile karsilasan vatandaslar, yasananlara tepki gösterdi. Durumun yetkililere iletilmesinin ardindan kapilar açilarak, çikislara gece 01.00’e kadar daha izin verildi.

Kapilarin yeniden açilmasinin ardindan kurbanliklariyla birlikte içeride mahsur kalan diger vatandaslar, kapilarin üzerinden atlayanlarin aksine yürüyerek hayvan pazarindan ayrildi.
Kaynak: İHA