Konya'daki Sonsuz Sükran Köyü'nde Sonsuzlugun Sesi Sanatevi Açildi

Konya'da, sanatçilara ait kerpiç evlerin bulundugu Sonsuz Sükran Köyü'nde Sonsuzlugun Sesi Sanatevi ve ayni isimli serginin açilisi gerçeklestirildi.

Köy sakinlerinden sanat galerisi sahibi Ilknur Sanal’a ait kerpiç ev, Sonsuzlugun Sesi Sanatevi haline dönüstürüldü. Açilisi yapilan sanatevinde, Sonsuz Sükran Köyü sakinleri sanatçilarin önemli çalismalari de sergilendi.

Serginin açilisinda konusan Sonsuz Sükran Köyü Kurucusu Mehmet Tasdiken, "Bu Sonsuz Sükran Köyü’nün tarihinde önemli bir çalisma. Iki tarafi var. Birincisi çalismanin bizatihi kendisi, burada yapilan is. Ikincisi de Galeri Binyil olarak Ilknur Sanal’in yapmis oldugu bu etkinlik, basli basina özel bir öneme sahip. Çünkü, Istanbul’da Galeri Binyil, tüm ressamlar, heykeltiraslar, plastik sanatlarla ilgili arkadaslarimiz bilirler, önemli ve ciddi bir galeridir ve Avrupa’da, dünyada sayili galeriler arasinda yer alir. Onun burada böyle bir sergi düzenliyor olmasi çok anlamli." dedi.

"Sadece Sonsuz Sükran Köyü sanatçilarinin bir kisminin bazi eserlerini sergiliyor olmasi, böyle bir konsept üzerinde yapiyor olmasi, ayni zamanda bize tarihi bir seyi de isaret ediyor." ifadesini kullanan Tasdiken, "Bundan sonra da Sonsuz Sükran Köyü'nün hem kurumsallasmasi hem ileriye yönelik, bireysel markalar halinde daha da zenginlesmesi için bu, tarihimizde bir ilktir." diye konustu.

Sanatçi Ilknur Sanal da 21 yildir sanat galericiligi hizmeti verdigini belirterek söyle devam etti:

"Simdi burada Sonsuzlugun Sesi isimli sanatevini ve Sonsuzlugun Sesi sergisini açiyoruz. Sonsuz Sükran Köyü'ndeki tüm sanatçilarimizla birlikte bu sergiyi olusturduk. Birçogumuz uluslararasi sanatçi. Yurt disinda yasayanlarimiz var ve ayni zamanda egitmenlerimiz, mimar arkadasimiz, sanatçilarimiz var. Ben ütopik bir hayal kurdum. Yil 2010 ve biz bu köyün temelini atarken, Sonsuz Sükran Köyü projesinin kurucusu Mehmet Tasdiken bizi davet ettiginde ilk gördügümüz bozkirda sunu hayal ettim, 'Kerpiç evlerimiz olacak, Anadolu Selçuklu evlerinde yasayacagiz'. Daha sonra 'Evimi sanatevine çevirebilir miyim' heyecanini duydum. Tam 11 yil sonra bunu gerçeklestiriyoruz hep birlikte."

Konusmalarin ardindan Sonsuzlugun Sesi Sanatevi’ndeki ayni isimli serginin açilis kurdelesi Ilknur Sanal tarafindan kesildi.

Sanatçilar ve davetliler sergiyi gezdi.

Kaynak: AA