Kahramanmaras'taki Konteyner Kentte Buruk Bayram

Ülkelerindeki iç savastan kaçarak Türkiye'ye siginan Suriyeliler, Kurban Bayrami'ni vatanlarindan uzakta karsilamanin buruklugunu yasiyor.

Göç Idaresi Genel Müdürlügü Kahramanmaras Geçici Barinma Merkezi'ndeki camilerde bayram namazi için saf tutan Suriyeliler, ülkelerine baris ve huzur gelmesi için de dua etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda maske ve sosyal mesafe kurallari çerçevesinde namazlarini kilan Suriyeliler, bir bayrami daha ülkelerinden uzakta geçirmenin hüznünü yasadi.

Suriyeli misafirler, cami çikislarinda yakinlariyla bayramlasirken bazilari da akrabalariyla görüntülü konusarak bayramlasti.

Suriyeli Yasin Vassif, AA muhabirine, yaklasik 10 yildir ülkesinden uzakta olmanin üzüntüsünü yasadigini söyledi.

Savasin sona ermesi ve bundan sonraki bayramlari kendi ülkelerinde geçirmek için dua ettiklerini belirten Vasif, "Allah'tan en yakin vakitte vatanimiza dönmeyi diliyoruz. Allah Türkiye Cumhuriyeti'nden razi olsun. Olaylarin basindan bu yana Türkiye bizi hiç yalniz bakmadi. Türkler evlerini, barklarini ve kalplerini bizlerle paylasti. Allah Türkiye'yi her daim ayakta tutsun. Allah Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i Müslümanlarin lideri yapsin. Tek umudumuz Türkiye." diye konustu.

Usay Hayro da ülkesinden uzakta 10. bayrami geçirdigini kaydetti. Bundan sonraki bayramlari memleketinde geçirmek istediklerini anlatan Hayro, bunun için de dua ettiklerini dile getirdi.

Abdülmecit Gazel ise tek temennilerinin bundan sonraki bayramlari ülkesinde yakinlari ve akrabalariyla geçirmek oldugunu ifade etti.

Kaynak: AA