Japonya'da Danisman Heyet, Kovid-19'A Karsi Moderna Asisinin 12 Yas Ve Üzerindekilere Vurulmasini Onayladi

Japonya'da Saglik Bakanligi Kovid-19 Danisman Heyeti, ABD'li ilaç sirketi Moderna tarafindan üretilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisinin 12 yas ve üstü herkese uygulanmasini onayladi.

Kyodo ajansinin Saglik Bakanligi kaynaklarina dayandirdigi haberine göre Kovid-19 Danisman Heyeti, Moderna'nin Kovid-19 asisinin ülke genelinde 12 yas ve üzerindekilere vurulabilmesine izin verdi.

Asi için bakanlik resmi onayinin bu ay içinde verilmesi bekleniyor. Böylelikle hükümetin ulusal asilama programi kapsaminda asinin ücretsiz sekilde uygulanabilmesine izin verilecek.

ABD'li üretici Pfizer'in Kovid-19 asisinin 12 yas ve üzerindekilere uygulanmasi için resmi onay mayis ayinda verilmisti.

- Virüse karsi 4. ilaç da yolda

Öte yandan danisman heyet, Kovid-19'a karsi "casirivimab" ve "imdevimab" adli etken maddelerin bilesiminden olusan antikor kokteylini de onayladi.

Kokteyl, resmi onay saglanmasi halinde "Remdesivir", "Steroid dexamethasone" ve "Baricitinib" sonrasi Kovid-19'a karsi Japonya'da onay alan 4. ilaç olacak.

Antikor bilesimi, belirli bir yapiyi taniyip ona yapismak üzere tasarlanan bir protein türü olan "casirivimab" ve "imdevimab" adli monoklonal antikorlardan olusuyor.

Kaynak: AA