Türk Savunma Sanayi Firmalarindan Rektör Ataç'a Is Birligi Ziyareti

Türk Savunma Sanayi’nin önde gelen firmalarina mensup bir grup heyet, MCBÜ Teknoloji Gelistirme Bölgesi A.S. (TEKNOKENT) ile gerçeklestirilecek is birligi kapsaminda, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’i ziyaret etti.

Türk Savunma Sanayi Firmalarindan Rektör Ataç'a Is Birligi Ziyareti
Ziyarette, MCBÜ TEKNOKENT Yönetim Kurulu üyeleri, Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri’nin Dekanlari ile Rektör Danismanlari Doç. Dr. Fehmi Bardak ve Nihat Akyol da hazir bulundu.

Havacilik teknolojilerine iliskin projeler ve bu konuda kurumlar arasinda insa edilecek is birliklerinin görüsüldügü, ’Üniversite ve Manisa bölgesi altyapisi nasil gelistirilebilir?’, ’Üretim ve Inovasyona dair atilabilecek adimlar nelerdir?’ sorularinin yanit buldugu görüsmede, savunma sanayisinin ülkenin bilim, teknoloji ve sanayisinden bagimsiz düsünülemeyecegini, teknolojinin olusturulmasi ve kullanilmasina yönelik olarak üniversiteler ile kamu ve sanayi arasinda is birlikleri kurulmasinin son derece önemli olduguna vurgu yapan Rektör Ataç, Türkiye’nin savunma sanayine arastirmaci yetistirmek ve projeler gelistirmek için Manisa Celal Bayar Üniversitesinin yüksek kapasitesi ve güçlü altyapisi ile destege hazir olduguna dikkat çekti.

Karsilikli görüs alisverisinin gerçeklestigi ziyarette, MCBÜ Teknoloji Gelistirme Bölgesi A.S. (TEKNOKENT)’i yerinde incelemede bulunan ekipler, TEKNOKENT ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Zafer Kalkinma Ajansi is birligi ile hayata geçirilen, Manisa Savunma Sanayi Teknoloji Gelistirme Kümesi Güdümlü Projesi (MASTEK) hakkinda bilgi aldi.

Bölgedeki Savunma sanayi ana yüklenicilerine hizmet verebilecek özellikli bir kapasite kazandiran “MASTEK Projesi” Zafer Kalkinma Ajansi’nin destegi ile TR 33 bölgesi ve Manisa ekseninde, özellikle savunma sanayinde anten, dalga kilavuzu ve elektroniklerinin sivi sogutma plakalarinin tasarimi ve üretimi için kullanilan özel birlestirme teknolojilerini içeriyor.
Kaynak: İHA