Sinema Salonlari, Uzun Bir Aranin Ardindan Yeniden Kapilarini Açti

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle faaliyetlerine ara verilen sinema salonlari, 7 aylik ayriligin ardindan yeniden sinemaseverleri agirlamaya basladi.

Içisleri Bakanliginin ilgili genelgesi ve sektör temsilcilerinin talebi dogrultusunda hazirliklarini tamamlayan sinema salonlari, dün itibariyla yeniden kapilarini açti.

Kovid-19 tedbirleri dogrultusunda faaliyetlerini sürdüren sinema salonlarinda, sosyal mesafe kuralina uygun sekilde bir koltuk bos birakilarak oturuluyor ve film boyunca maske takma zorunlulugu bulunuyor.

Ankara'da bir alisveris merkezindeki sinema salonuna gelen Serkan Sahin, salgin döneminde sikici bir dönem geçirdigini belirterek, salonlarin açilmasinin hem sinema salonu sahipleri hem de uzun zamandir evde vakit geçiren vatandaslar için iyi oldugunu söyledi.

Bir diger sinemasever Emre Gündogan ise "Üniversite sinavi yeni bitti. Sinemalarin açilmasi da gayet güzel oldu. Çünkü uzun zamandir evdeydik. Bugün de güzel bir film çikiyor: Hizli ve Öfkeli 9, kafa dagitmak için iyi oldu." dedi.

Umut Atalay da salgin sürecinin sikintili geçtigini, bu nedenle sinemaya gitmenin iyi bir aktivite olacagini ifade etti. Tedbirlere de uyuldugunu vurgulayan Atalay, "Çok kalabalik degil, birer koltuk bosluk var. O yüzden sinemalarin açilmasi iyi oldu bence." diye konustu.

Kaynak: AA