SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Mezuniyet Töreni

SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi’nden bu yil olan mezun olan 86 ögrenci için düzenlenen diploma ve yemin töreninde büyük heyecan yasadi.

SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi Mezuniyet Töreni
SANKO Okullari bahçesinde düzenlenen törene Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskani Abdulkadir Konukoglu, Rektör Prof. Dr. Güner Dagli, Il Emniyet Müdür Vekili Askin Sögüt, Büyüksehir Belediye Baskan Yardimcisi Dr. Mehmet Berk, Sahinbey Belediye Baskan Yardimcisi Cuma Güzel, Gaziantep Islam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Osman Bilgin, SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri Ali Konukoglu, Dr. Ibrahim Konukoglu, Gürkan Tural, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Metin Bayram, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yildirim, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Murat Akkin, Saglik Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Türkan Pasinlioglu, Tip Fakültesi Dekan Yardimcisi ve Lisansüstü Egitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aysen Bayram, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Ayhan Özkur, SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, SANKO Holding sirket yöneticileri, ögretim üyeleri, ögrenciler ve aileleri katildi.

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, mezuniyet töreninde yaptigi konusmada “En büyük gücümüz yetismis insan gücümüz. Sizler gelecegin Aziz hocalarisiniz” dedi.

SANKO’lu olmanin bir ayricalik oldugunu dile getiren Fatma Sahin, “SANKO mekteptir. Eger üç dönem parlamentoda kalip, kurucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakani olduysam, sehrimizin yerel kalkinmasinda belediye baskanligi yapiyorsam o gün girdigim mektepten aldigim derstendir. Iyi bir mühendis nasil olunur, nasil dirençli olunur, iyi bir mühendis olmak için neler yapilir? Bunlarin tamami bu mektepte ögrenildi” seklinde konustu.

“Rahmetli Sani Bey’i rahmet, minnet ve sükranla aniyorum. Ilk dersim ‘Isin Hilesi Dürüstlük’tü’ ne is yaparsan isin en iyisini yapacaksin” diyen Sahin, söyle devam etti:

“Alzheimer merkezi ve engelsiz yasam merkezi açtigimizda yanimizda SANKO Üniversitesi’nin hocalari vardi. Teoriyle pratigi birlestirip yasama dokunduk, halka dokunduk bu çalismalarda her zaman yanimizda oldunuz. Sosyal sorumluluk konusunda SANKO Üniversitesindeki hocalarimiz her zaman bize destek oldular.”

Yetismis insan gücünün önemine de deginen Sahin, “Herkesle gidecek yolumuz, yapacak isimiz var. En büyük gücümüz yetismis insan gücümüz. Sizler gelecegin Aziz Hocalarisiniz. Eger bugün Nobel ödüllü bir Aziz Hocamiz varsa bu topraklardan yetisti. Türkiye Cumhuriyeti’nin verdigi firsat esitligiyle yetisti. Biz Türkiye’nin aklina, beseri sermayesine ve doktorlarina çok güveniyoruz” ifadelerini kullandi.

Abdulkadir konukoglu

SANKO Üniversitesi Tip Fakültesi’nde ikinci mezunlarini vermenin gururunu yasadiklarini dile getiren Mütevelli Heyet Baskani Abdulkadir Konukoglu ise, mezun olan ögrencilere, ailelerine ve hocalarina tesekkür ederek sözlerine basladi.

Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin saglik standartlarini daha ileriye tasimak için tip alanina yöneldiklerine vurgu yapan Konukoglu, “Rahmetli babamin kurulus kararini aldigi hastanemizin kurulusunda Gaziantep’te bir ventilatör (Solunum cihazi. Tibbi cihaz) dahi yoktu. Hastalari ambulans bulamadan arabalarla hastanelere gidiyordu. Babami dünyada birçok hastaneye götürdük ve epey zorluklara yasadik. Tip ve hastanenin yeme içme kadar ihtiyaç oldugunu anladik” ifadelerini kullandi.

Nereden nereye geldigimizi herkesin hatirlamasi gerektigine dikkat çeken Konukoglu, yeni mezun gençlere su önerilerde bulundu:

“Hocalariniz sizlere egitim verdi, üniversiteyi basarili sekilde tamamlayip mezun oldunuz ama bundan sonra basari okuyup, arastirip sürekli takip etmenizle elde edilir. Iyi okuyup arastirin. Mezun olduktan sonra okuyup arastirmayi birakmayin. Teknolojinin sundugu imkanlardan da yararlanarak kendinizi daha ileriye tasimanin yollarini arastirin. Tereddüt yasadiginiz zaman hocalariniza sormaktan çekinmeyin. Bir isi arastirarak yaparak daha basarili olursunuz. Türkiye’nin dört bir yanina dagilacaksiniz ama bu vatana borcunuz var. Ettiginiz yemine sadik kaldiginiz sürece yükseleceginize inaniyorum. Her hastayi anneniz babaniz olarak görün.”

Rektör Prof. Dr. Güner Dagli

Mezun olan ögrencilere, “Genç Meslektaslarim, bugünün ve yarinin kahramanlari, Atamizin tanimiyla ‘gelecegin ümidi, isikli çiçekleri’ olan degerlerimiz” diyerek baslayan SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, sunlari kaydetti:

“Çalisma hayatiniz boyunca ‘önce zarar’ verme prensibini unutmayin ve bizlerden aldiginiz etik degerlerden taviz vermeyin. Hastalarinizin sizden daima güler yüz ve sefkat bekledigini unutmayin, alçakgönüllü olun ve güvenlerini kazanin. Saglik Bilimleri Fakültemizin Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerimiz akredite edildi. Tip Fakültemiz ile ve Hemsirelik Bölümümüz de bu konuda yogun bir çalisma yapiyor. Ayrica ögrencilerimizin önümüzdeki yillarda daha da güvenli bir ortamda egitim almalarini saglamak amaciyla TSE tarafindan Hijyen ve Sanitasyon ile Güvenli Kampüs Sertifikasi almaya hak kazandik.”

Mezunlarin ihtiyaç duymalari halinde her zaman destek ve yardima hazir olduklarinin altini çizen Prof. D. Dagli, “Allah yolunuzu ve bahtinizi açik etsin sevgili çocuklarim” diyerek konusmasini tamamladi.

Prof. Dr. Salih Murat Akkin

Hekimligin bir yandan insan odakli bir bilim alani, öte yandan ise insanliga adanmis bir sanat olduguna vurgu yapan Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Murat Akkin, kanita dayali tip anlayisi ve insancil hekimlik felsefesinin meslekte alsa vazgeçilmeyecek gereken iki temel ilke oldugunun altini çizdi.

Yeni mezun genç hekimleri kutlayan Prof. Dr. Akkin, “Vatan topragimizin farkli köselerinde mesleginizi basariyla uygularken ‘Benim manevi mirasim ilim ve akildir’ diyen Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün isaret ettigi yolda ilerleyeceginizden kuskumuz yok. Hekimlik meslegi yolunda bilimin aydinligi ve sanatin isiltisi daima rehberiniz olsun sevgili meslektaslarim. Hekimlik meslegine hos geldiniz” ifadelerine yer verdi.

Tip Fakültesi 2021 Yili mezunlari Birincisi Dr. Ilayda Gülefsan Aktas, ikincisi Dr. Riza Türk ve üçüncüsü Dr. Hande Anilir’a belge, hediye ve plaket takdim edildi.

Kütüge isim çaktiktan sonra bir konusma yapan Dr. Ilayda Gülefsan Aktas, “Egitimimizi mezuniyet ile taçlandirdigimiz, dünyanin en zor ve özveri isteyen en kutsal meslegi olan hekimlik unvanini alacagimiz bu anlamli günde bizleri yalniz birakmadiginiz ve varliginiz ile onurlandirdiginiz için çok tesekkür ederiz” diyerek mutlulugunu paylasti.

SANKO Üniversitesi’nde egitim aldigi hocalar, mesakkatli Tip egitimi alirken verdigi desteklerden dolayi ailelere ve kader birligi yapan fakülteden arkadaslarina tesekkür eden Dr. Aktas, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ sözüne layik olabilmek için her zaman çok çalisacagima söz veriyorum. Herkese tesekkür ediyor saygilarimi sunuyorum” dedi.

Törende, tip fakültesinden 2020 yilinda mezun olan, ancak pandemi kosullari dolayisiyla tören düzenlenmedigi için fakülte birincisi Dr. Berfin Songurtekin, ikincisi Dr. Pinar Uygunlar ve üçüncüsü Dr. Furkan Uncuoglu’na da hediye ve plaketleri sunuldu.

Kütüge plaket çakan Dr. Songurtekin, sunlari söyledi:

“Fakültemizin 2020 yili mezunu olarak pandemi nedeniyle bir yil gecikmeli de olsa bu konusmayi yapmaktan mutluluk ve onur duyuyorum. Beyaz önlügümüzü giydigimiz ilk andan mezun olana kadar ‘Önce zarar verme’’ sözünü duydugumuz ve hastalarimiza nazik merhametli ve güler yüzlü bir sekilde yaklasmamiz tüm hastalarimizi tepeden tirnaga muayene etmemiz ve hastalik yoktur hasta vardir ilkesiyle yürümemiz gerektigini asilayan ve bunu hastalarina karsi yaklasimiyla bizleri hekimlik sanatini uygulamali olarak gösteren tüm hocalarima çok tesekkür ediyorum. Fakültemizin ilk göz agrilari olarak, hastalarla yüz yüze kalacagimiz ilk anlar için endiselerimiz vardi. Ancak neredeyse bir yildir aktif çalisan hekimler olarak bu endiselerimizin yersiz oldugunun farkina vardik. Çünkü çok iyi bir egitim almistik. Yolumuzda her geçen gün kendimizi daha fazla gelistirme arzusuyla birileri için bir gün usta eller olabilmek amacindayiz. Bu amaçla sürekli gelisen ve ilerleyen tip yolunda hipokrat yeminimize sadik, ayaklari yere daha saglam basan hekimler olarak yilmadan var gücümüzle çalismaya devam edecegiz.”

Tören Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Murat Akkin’in mezunlara toplu olarak Hekimlik Andini okutmasi ve kep atmayla son buldu.
Kaynak: İHA