Mevsimlik Tarim Isçilerinin Sosyal Hayatlari Iyilestiriliyor

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Mevsimlik Gezici Tarim Isçilerinin Çalisma ve Sosyal Hayatlarinin Iyilestirilmesi Projesi (METIP) toplantisi yapildi.

Mevsimlik Tarim Isçilerinin Sosyal Hayatlari Iyilestiriliyor
Her yil findik toplama döneminde ilçeye gelen mevsimlik tarim isçilerinin ve ailelerinin bu süreçte yasadiklari sorunlarinin giderilerek yasam sartlarinin iyilestirilmesi amaciyla, Kaymakam Ömer Lütfi Yaran baskanliginda ’Mevsimlik Tarim Isçileri Izleme Komisyonu’ üyelerinin katilimiyla toplanti yapildi.

Toplantida, Fatsa’ya 15 Temmuz-15 Eylül tarihleri arasinda gelecek mevsimlik gezici tarim isçilerinin konaklayacagi Saraytepe Mahallesi Elekçi Irmagi kenarinda bulanan METIP alaninda yapilmasi gereken çalismalar ile isçilerin çalisma ve sosyal hayatlarinin iyilestirilmesine yönelik alinmasi gereken tedbirlerle ilgili istisarelerde bulunuldu.

Kaymakamlik Toplanti Salonu’nda gerçeklesen toplantiya, Ilçe Emniyet Müdürü Sercihan Barutcu, Ilçe Jandarma Komutani J. Tegmen Yusuf Ünsal, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Vedat Aydogan, Ilçe Yazi Isleri Müdürü Ahmet Çelik, Ilçe Milli Egitim Müdürü Saygin Atinkaya, Ilçe Saglik Müdürü Dr. Isil Aralan, Ilçe Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdürü Nevzat Aydin, Fatsa ISKUR Müdürü Mehmet Cem Kuru, Ilçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Ekici, Zabita Müdürü Gültekin Volkan, Ziraat Odasi Baskani Haydar Gürsu ve Muhtarlar Dernegi Baskani Naci Kizilkaya, OSKI Fatsa Müdürü Olgun Derebasi, Ilçe Müftülük Sube Müdürü Veysel Yilmaz ve diger ilgili kurum yetkilileri katildi.

Kaynak: İHA