Siirt'teki Camilerden Yapilan Anonsla Vatandaslara 'Asi' Çagrisinda Bulunuldu

Siirt'teki camilerden vatandaslara asi olmalari yönünde çagri yapildi.

En az bir doz asi yapilanlarin oraninin en az oldugu illerden Siirt'te toplumsal bagisikligin artirilmasi için baslatilan çalismalar sürüyor.

Bu kapsamda Merkez Abdulhakim Sancak Çarsi Camisi'nden yapilan asi çagrisina iliskin anons, merkezi sistemle kent merkezindeki tüm camilerden duyuldu.

Anonsta, salginla mücadelenin devam ettigi belirtilerek, "Asinizi yaptiriniz güvende olunuz. Yazin gelmesi, havalarin isinmasi bizleri yaniltmasin. Salgin tehlikesi geçmis degil. Evlerde kalmaya ve tedbirlere uymaya hep birlikte devam edelim. Unutmayalim salgin asi ile biter. Yarina daha güvenle bakmak için asi olunuz. Hastanelerimizde, aile sagligi merkezlerinde ve mobil asi noktalarinda randevusuz asinizi yaptirabilirsiniz." ifadeleri yer aldi.

Merkez Abdulhakim Sancak Çarsi Camisi imami Nevzat Erdabakoglu, yapilan anonsa iliskin, asilanmanin artik bir insanlik görevi oldugunu belirtti.

Asi ile ilgili dayanagi olmayan olumsuz sözlere itibar edilmemesi gerektigine isaret eden Erdabakoglu, "Yüce dinimiz Islam, emanet olarak bahsettigi sagligimizi korumayi bize emretmistir. Bizler de birer mümin olarak bu emaneti korumak için Allah'in, 'Kendinizi tehlikeye atmayin' ile Peygamber Efendimizin 'Tedavi olunuz' emrine uyarak salgina karsi korunmanin tek yolu olan asi olmayi ihmal etmemeliyiz. Bedenimizi ve sagligimizi korumak, biz müminlerin en önemli görevidir. Asi yaparak tedbirimizi alip, tevekkülü Allah'a birakmaliyiz." diye konustu.

Kaynak: AA