Bozcaada'da Plajdaki Sezlong Ve Semsiyelere Zarar Veren Kisilere Cezai Islem Uygulanacak

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde plajdaki sezlong ve semsiyelere zarar verilmesine, çevrenin kirletilmesine iliskin inceleme baslatildi.

Bozcaada Belediye Baskani Dr. Hakan Can Yilmaz, AA muhabirine, aralarinda adada yasayan gençlerin de bulundugu grubun, cumartesi aksami Sulubahçe mevkisinde parti yaptigini belirlediklerini söyledi.

Partinin ardindan sabah saatlerinde yapilan kontrollerde, plajda bulunan Bozcaadaspor Kulübüne ait sezlonglarin kirildigini, semsiyelerin yakildigini, içki siseleri ve gida ürünlerinin ambalajlariyla çevrenin kirletildigini gördüklerini belirten Yilmaz, söyle devam etti:

"Gündüz denize girenler, plaji kullananlar için ilçemizin takiminin sezlong ve semsiye hizmeti var. Görevliler temizliklerini ve diger islemlerini yapip plajdan saat 21.00'e dogru ayriliyor. Burada gece bir hizmet yok. Sabah Bozcaadaspor'un ekibi gittiginde, belediye ekiplerimizle bu manzara ile karsilasiyorlar. Bozcaada'ya yakismayan bir görüntü ortaya çikmis. Biz de belediye olarak bunu sosyal medyada paylastik ki böyle olaylar, münferit bile olsa yasanmasin istedik. Bozcaada, insanlarin dinlenme amaçli tercih ettigi bir yer. Eglence tabii ki olmali ama böyle olmamali."

Yilmaz, jandarma ekipleriyle bölgede inceleme yaptiklarini dile getirdi.

Konuyla ilgili çalismalarinin sürdügünü anlatan Yilmaz, "Jandarma kendi açilarindan, kendi mevzuatlari geregi cezai islemleri yapacak. Biz de Belediye Encümeni olarak çevreye zarar verme, çevreyi kirletme ve izinsiz ates yakma gibi birçok maddeden cezai islemi uygulayacagiz." dedi.

Bozcaadaspor Futbol Sube Sorumlusu Ümit Kahyaoglu da zarar verilen esyalarin, özellikle yaz döneminde kullanilan ve takima gelir saglayan plaj malzemeleri oldugunu belirtti.

Olayi üzüntüyle karsiladiklarini ifade eden Kahyaoglu, "Biz kimsenin eglenmesine karisamayiz ancak ortada çok kötü bir görüntü var. Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri sosyal medyada yayinlanan görüntüleri inceledi. Burada 60 kisiye yakin gencin oldugu belirlendi." diye konustu.

Kaynak: AA