Siirt Valisi Hacibektasoglu Ve Il Emniyet Müdürü Yilmaz, Ikna Ettigi Vatandaslari Asi Çadirina Yönlendirdi

Vali Hacibektasoglu: 'Maalesef günlük vakalarin yüzde 8090'i delta varyanti. Toplumsal bagisiklik oranina ulasincaya kadar uyku haram'

Siirt Valisi Osman Hacibektasoglu ve Il Emniyet Müdürü Halit Aziz Yilmaz, salgina karsi asilama oranini artirmak için saglik ekipleriyle ikna çalismalarina katildi.

Hacibektasoglu, beraberinde Yilmaz ile Aydinlar, Güres ve Hakki Akyüz caddelerinde esnafi ziyaret etti, vatandaslarla görüstü.

Asinin koruyuculugu hakkinda bilgi veren Hacibektasoglu ve Yilmaz, ikna ettigi vatandaslari en yakin noktadaki mobil asi çadirina yönlendirdi.

Hacibektasoglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, Kovid-19 ile mücadelede saglik ekiplerinin yogun bir çalisma yaptigini ifade ederek, asilamanin Kurban Bayrami'nda da hiz kesmeden devam edecegini söyledi.

- "Günlük vakalarin yüzde 80-90'i delta varyanti"

Vatandaslari delta varyantina karsi uyaran Hacibektasoglu, "Geçen yil eylül-ekim-kasim aylari günlük vaka sayilarinin en yüksek oldugu aylardi ve günlük ortalama vaka sayimiz 112 idi. Temmuz ayinda günlük ortalama vakalar, bunun çok üzerine çikti. Maalesef günlük vakalarin yüzde 80-90'i delta varyanti. Dolayisiyla çok daha hizli bulasiyor, hem de virüsün ömrü daha uzun. Kendimizi çok daha fazla korumamiz gerekir." dedi.

Hacibektasoglu, tüm vatandaslari asi olmaya davet ederek, sunlari kaydetti:

"Elimizde maske, mesafe ve temizlik gibi bir gücümüz var. Evimizde, is yerimizde, sokakta, caddede, sehirde ve toplu ulasim araçlarinda kendimizi, çocuklarimizi toplumu korumak zorundayiz. En büyük silahimiz asi. Maalesef asilamada Türkiye ortalamasinin gerisindeyiz. Bugün ögle itibariyla birinci doz asilama orani yüzde 36,5. Son 15 gündür çok hizli asilama çalismalarimiz sürüyor. Sadece hastanelerde, toplum sagligi ve aile saglik merkezlerimizde degil gezici ekiplerimiz cadde ve mahallelerde asi yapiyor. Ilçe, belde, köyler tarandi. Gerekirse ikinci ve üçüncü tur tarayacagiz. Ne yapip edip toplumsal bagisiklik orani olan birinci dozda yüzde 75 oranina ulasmak zorundayiz. Arkadaslarimiz ve biz de sahada olacagiz. Toplumsal bagisiklik oranina ulasincaya kadar uyku haram."
Kaynak: AA