Sel Felaketini Yasayan Avrupa'da Can Kaybi 168'E Yükseldi

Siddetli yagislarin vurdugu Avrupa’da meydana gelen sellerde su ana kadar Almanya ve Belçika’da toplam 168 kisi hayatini kaybetti.

Sel Felaketini Yasayan Avrupa'da Can Kaybi 168'E Yükseldi
Avrupa’yi etkisini altina alan siddetli yagisin yol açtigi sellerde bilanço artiyor. Tam anlamiyla felaketi yasayan Almanya’da Ikinci Dünya Savasi’ndan bu yana en kötü dogal afetlerden biri yasandigi belirtilirken, su ana kadar 141 kisi hayatini kaybetti. Sel felaketiyle mücadelenin sürdügü Belçika’da ise can kaybinin 27’ye ulastigi bildirildi.

Sel felaketinde su ana kadar Almanya ve Belçika’da toplam 168 kisi hayatini yasamini yitirdi.

Almanya’da yetkililer, Köln kenti yakinlarindaki Wassenberg kasabasinda bir barajin yikilmasinin ardindan dün gece geç saatlerde yaklasik 700 kisinin tahliye edildigini söyledi.

Wassenberg Belediye Baskani Marcel Maurer, su seviyelerinin geceden bu yana dengelendigini belirterek, “Net konusmak için çok erken ama ihtiyatli bir sekilde iyimseriz” dedi.



Belçika’da 20 Temmuz ulusal yas günü ilan edildi

Sel felaketinde 27 kisinin hayatini kaybettigi Belçika’da da hala haber alinamayan kisiler oldugu aktarildi. Bu kisilerden bir kisminin cep telefonlarini sarj edemedigi veya kimlikleri olmadan hastaneye kaldirilmis olabilecegi belirtildi. Belçika hükümeti, bugüne kadar yasanan en büyük sel felaketinde hayatini kaybedenler için 20 Temmuz Sali gününü “ulusal yas günü” ilan ederken, 21 Temmuz Belçika Ulusal Günü kutlamalari da felaket nedeniyle sinirlandirildi

Belçika Basbakani Alexander De Croo ve AB Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen ögleden sonra selden en kötü etkilenen bölgelere ziyaret gerçeklestirdi.

Hollanda’da alarmda

Sel ile mücadele edilen Hollanda’da henüz can kaybi yasanmadi. Acil servisler ve acil durum ekipleri, tasan nehirlerin ülkenin güneyinde bulunan Limburg eyaletindeki kasaba ve köyleri tehdit etmesi nedeniyle alarma geçti. Bölgede son 2 gün içinde on binlerce kisi tahliye edilirken, askerler, itfaiye ekipleri ve gönüllüler gece boyunca sel baskinlarina karsi çalismalar yürütmeye devam etti.
Kaynak: İHA