Güney Kurtalan Ekspresi'nin Masalsi Yolculugu Demir Aglarin 'Son Duragi' Siirt'ten Yeniden Basladi

Cumhuriyetin kurulusundan 21 yil sonra basladigi seferlerini 76 yildir araliksiz sürdüren Güney Kurtalan Ekspresi, Kovid19 nedeniyle geçen yil mart ayinda ara verilen seferlerine büyük bir ilgiyle yeniden basladi Kirikkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazig, Diyarbakir ve Batman güzergahinda 70'i askin duraktan geçen Güney Kurtalan Ekspresi, 23 saat süren 1212 kilometrelik güzergahta yolcularina adeta görsel sölen sunuyor Yolculardan Adnan Inan: 'Rahmetli babamla yolculuk yaptigimiz bu trene bir kere daha binmek istedim. Çok güzel ve kaliteli bir hizmet'

FECRI BARLIK / ÖMER YASIN ERGIN - Türkiye'nin önemli demir yolu ulasim araçlarindan biri olan Güney Kurtalan Ekspresi, geçen yil mart ayinda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda verilen aranin ardindan masalsi yolculuga kaldigi yerden devam ediyor.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde bulunan ve cumhuriyetin kurulusundan 21 yil sonra basladigi seferlerini 76 yildir araliksiz sürdüren Güney Kurtalan Ekspresi, salgin tedbirleri nedeniyle geçen yil mart ayinda ara verilen seferlerine büyük bir ilgiyle yeniden basladi.

23 saat süren 1212 kilometrelik Ankara, Kirikkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazig, Diyarbakir ve Batman güzergahinda 70'i askin duraktan geçen Güney Kurtalan Ekspresi, yolcularina her noktada farkli bir görsel sölen sunuyor.

Merhum Sanatçi Baris Manço'nun da esinlenerek 1972 yilinda kurdugu müzik grubuna adini verdigi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) Tasimacilik A.S'nin Güney Kurtalan Ekspresi'nde yolculuk, Ankara'dan baslayip Kurtalan'da son buluyor.

Seferler pazartesi, çarsamba, cuma, cumartesi ve pazar günleri saat 09.10'da Kovid tedbirleri kapsaminda gerçeklestiriliyor.

- Yolcular heyecanli

Yolculardan Adnan Inan, AA muhabirine, çocuk yasta ilk kez merhum babasiyla bindigi treni, anilarini tazelemek, özlem gidermek için tercih ettigini belirtti.

Güney Kurtalan Ekspresi'nin yolcularina essiz manzaralar sundugunu, yolculuk boyunca bu manzaralari doya doya seyretme imkani buldugunu dile getiren Inan, "Rahmetli babamla yolculuk yaptigimiz bu trene bir kere daha binmek istedim. Çok güzel ve kaliteli bir hizmet." dedi.

Tren yolculugunun oldukça konforlu oldugunu anlatan Inan, trenin rahatligini diger ulasim araçlarinda bulamadigini, Kovid-19 nedeniyle ara verilen seferlerin yeniden baslamasinin kendilerini mutlu ettigini kaydetti.

Hüseyin Öner, gerçeklestirecegi yolculuk ile ülkenin dogal zenginliklerini görme firsati bulacagini ifade etti.

Seferlere geçen yil salgin nedeniyle ara verildigini animsatan Öner, "Bu aranin ardindan ilk seferine baslayan trenle ben de yolculuk yapma karar aldim. Trene bindigimde sartlarin daha iyi oldugunu gördüm. Trenin en büyük avantaji fiyat olarak da çok daha ekonomik olmasi." ifadelerini kullandi.

Muhammed Furkan Inan da ilk kez binecegi trenle Ankara'ya gidecegini dile getirerek, "Salgin dolayisiyla ara verilen tren seferleri yeniden basladi. Hayatimda ilk kez bindigim için heyecanliyim. Tren yolculuguna insan hasret kaliyor. Özlem var. Kültürümüzden kalma tren yolculugu. Insani geçmise götürüyor." diye konustu.
Kaynak: AA