Kocaeli'de Sehit Mezarlarina Karanfil Birakildi

Kocaeli'nin Izmit ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda Bagçesme Namazgah Sehitligi ziyaret edildi.

Programa, Vali Seddar Yavuz, Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Il Emniyet Müdürü Veysal Tipioglu, Il Jandarma Komutani Ümit Ilbayi, Kocaeli Cumhuriyet Bassavcisi Habib Korkmaz, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, Izmit Kaymakami Sevket Cinbir, AK Parti Kocaeli Il Baskani Mehmet Ellibes, CHP Kocaeli Il Baskani Özgür Yildizli, siyasi parti temsilcileri, sehit aileleri ve gaziler katildi.

Sehitler için burada Kur'an-i Kerim okundu, dualar edildi. Katilimcilar, daha sonra sehit mezarlarina karanfil birakti.

- "15 Temmuz'u unutturmayacagiz"

Programin ardindan gazetecilere açiklama yapan Vali Yavuz, 15 Temmuz'un uluslararasi alanda planlanan, yerli is birlikçilerle uygulanan ve asla unutulmayacak günlerden biri oldugunu vurguladi.

Kimi zaman etnik, kimi zaman da dinsel motifli terör örgütlerinin kurulup, büyütülerek Türkiye'nin basina bela edildigini ifade eden Yavuz, "PKK da, FETÖ de, DHKP-C de, DEAS da bunlardan birileridir. Burada önemli olan, birlik ve beraberligimizi, kardesligimizi pekistirmemizdir. Bu cografyada dimdik ayakta durmamiz, ay yildizli bayragimiza gözümüz gibi bakmamiz ve vatanimiza sahip çikmamiz gerekiyor. 15 Temmuz gecesini fiilen yasamis, türlü zorluklarini gögüslemis birisi olarak sunu açikça söylemek istiyorum; kamuoyunda zaman zaman magdurlardan bahsediliyor, eger magdur varsa 251 sehidimizdir, çocuklaridir, anneleridir, babalaridir. Yine alçakça yaraladiklari kahraman gazilerimizdir." diye konustu.

Yavuz, 15 Temmuz'u unutturmaya çalisan hain girisimleri de ibretle takip ettiklerini belirterek, sunlari söyledi:

"Bunlarin is birlikçilerini de biliyor ve taniyoruz. Unutturulan her zulüm, her darbe tekrar eder. O yüzden 15 Temmuz'u unutturmayacagiz. Vatanimiza sahip çikacagiz. 15 Temmuz'u darbe girisimi olarak tanimlamak eksik ve yanlistir. 15 Temmuz, net bir isgal hareketidir. Bunu net olarak darbe gecesi de söyledim, bugün de tekrar ediyorum. Sayin Cumhurbaskanimizin çagrisiyla sokaklara dökülen, aslinda ölümü öldüren, korkulari bir tarafa atan, sehadete, gül bahçesine girercesine kosan sehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi sükranla aniyorum. 15 Temmuz'un kahramanlari elbette halkimizdir ama devlet kuruluslarinin da dimdik ayakta durdugunu basta valiliklerimiz olmak üzere söylemek isterim."

Kaynak: AA