GÜNCELLEME - Rize'de Etkili Olan Siddetli Saganak Heyelanlara Ve Bazi Yollarin Kapanmasina Neden Oldu

GELISMELER EKLENDI.

Rize'de etkili olan siddetli saganak sebebiyle bazi yollar ulasima kapandi, tarim arazileri zarar gördü, yer yer heyelanlar yasandi.

Kentte ögleden sonra baslayan yogun saganak sonucu Çayeli ilçesinin Madenli beldesi Merkez Mahallesi'nde menfezler tikandi.

Il Özel Idaresi ekipleri, Madenli'nin yani sira yagisin etkili oldugu ayni ilçedeki Büyükköy beldesinde de çalisma baslatti.

Çayeli ilçesindeki Madenli Deresi'nin tasmasi nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nda ulasimda da aksamalar yasaniyor. Bazi bölgelerde büyük su birikintilerinin olustugu yolun bazi bölümlerinde ise selin tasidigi tas, toprak ve odun parçalari sebebiyle araçlar ilerleyemiyor.

Siddetli yagisa bagli ilçedeki Asiklar ve Sairler dereleri de tasti. Yetkililer, derelerin çevresindeki köylerin muhtarlarina telefonlarla ulasarak vatandaslarin evlerinden çikmamasi yönünde uyari yapiyor.

Büyükköy beldesinde asiri yagis nedeniyle yasanan toprak kaymasinda, ilk belirlemelere göre bos oldugu degerlendirilen bir ev yikildi.

Büyükköy Belediye Baskani Hamza Saruhan, AA muhabirine, beldelerinde yollarin kapandigi, bazi vatandaslarin mahsur kaldigi yönünde ihbarlar aldiklarini söyledi.

- Yagis Güneysu, Hemsin, Ardesen ve Pazar ilçelerini de etkiledi

Yagisin etkiledigi Güneysu ilçesi Islahiye köyü ile Hemsin ilçesi Levent köyünde bazi yollar, yer yer yasanan heyelanlar nedeniyle ulasima kapandi.

Ardesen ilçesinin Isikli köyünde de tarim arazilerinde hasar olustu.

Ekipler, yagisin etkisini sürdürdügü bölgede gelen ihbarlar dogrultusunda çalismalarina devam ediyor.

Siddetli yagisin etkiledigi Pazar ilçesinde de su taskinlari nedeniyle bazi araçlar sular altinda kaldi, çok sayida is yerini su basti.

Il Özel Idaresi ve belediye ekipleri bölgede yogun yagisin devam etmesi ve heyelan riski nedeniyle is makinelerini kullanamiyor.

Öte yandan Karayollari ekipleri, il genelinde yagisin etkiledigi bölgelerde köy yollarinin açilmasi ve mahsur kalanlarin kurtarilmasi için çalismalarini sürdürüyor.

Bölgede siddetli yagisin bir süre daha devam edecegi belirtildi.

Kaynak: AA