Kaçkar Daglari'nin Zirvesinde Bulut Denizinin Üzerindeki Gün Batimi Ziyaretçileri Büyülüyor

Çamlihemsin'deki 2 bin 450 metre rakimli Samistal Yaylasi, dogal güzellikleri ve zirvesindeki essiz gün batimi manzarasiyla göz alici güzellikler sunuyor Nesli Kuzgun: 'Burasi bambaska. Bulutlarin üzerinden bakildigi zaman çok güzel duruyor' Ali Osman Evlice: 'Iyi ki geldik. Gelirken zorlu yollarda 23 saat bunu kovaladik. Degdi mi, degdi'

MUHITTIN SANDIKÇI - Kaçkar Daglari Milli Parki içerisindeki Samistal Yaylasi, dogal güzelliginin yani sira ziyaretçilerine bulutlarin üzerinde essiz bir gün batimina taniklik etme imkani sunuyor.

Dünya Dogayi Koruma Vakfi'nin "koruma altina alinmasi gereken 200 ekolojik bölge" arasinda gösterdigi Kaçkarlarda, 2 bin 450 rakimda bulunan Samistal Yaylasi ziyaretçilerini dogal güzelligiyle adeta büyülüyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin ardindan alternatif tatil arayanlara hizmet veren yayla, 200'ün üzerindeki tas evleri, endemik bitki türleri, zirvesinden izlenebilen bulut denizi ve gün batimiyla dikkat çekiyor.

Turistler ve fotograf tutkunlari, gündüz yaylalarda keyifli vakit geçirdikten sonra sis bulutu ve gün batimina taniklik edebilmek için yaylanin üzerindeki yaklasik 3 bin metre rakimli zirveye çikiyor.

Fotograf tutkunlari tek kare fotograf için saatlerce beklerken, Kaçkar'in eteklerinde vadilere çöken bulutlari ve gün batimini yakalayan ziyaretçiler unutulmaz anin keyfini yasiyor.

Gün batiminda farkli renklerin olustugu zirvede ziyaretçiler kendilerini bulutlarin üzerinde hissediyor.

- "Baska yerde yasayamazsiniz"

Gün batimini izlemek ve yaylalari dolasmak için Izmir'den bölgeye gelen Nesli Kuzgun, AA muhabirine, bölgeyi ilk kez ziyaret ettigini, güzellikleriyle büyülendigini ifade etti.

Kaçkar daglarinda gün batimi manzarasinin çok güzel oldugunu aktaran Kuzgun, "Bütün güzellikler yurt disinda degil, bizim ülkemizde de çok güzel yerler var. Burasi da o harika güzelliklerden birisi. Fazlasiyla gün batimi izledim. Burasi bambaska. Bulutlarin üzerinden bakildigi zaman çok güzel duruyor." dedi.

Ali Osman Evlice ise böyle bir ani uzun zamandir yasamak istedigini söyledi.

Hava sartlarina bakarak geldiklerini aktaran Evlice, "Bu ani yakalayabilecegimizi hesaplamistik. Iyi ki geldik. Gelirken zorlu yollarda 2-3 saat bunu kovaladik. Degdi mi, degdi." diye konustu.

Kaçkarlarin, dünyanin en güzel yerlerinden biri olduguna isaret eden Evlice, "Filipinler'e, Ürdün'e gittim. Orada da çok güzel yerler var ama burasi oralardan çok daha güzel. Yollar çok zordu ama yollarin zor olmasi da güzel. Çünkü burada fazla insan yok. Uzungöl'e Ayder'e çok gelen var. Belli adreslerde toplaniyorlar. Burasi o açidan çok daha degerli." ifadelerini kullandi.

Istanbul'dan tatil için Rize'ye gelen Sude Torun ise yöreyi "harika" olarak tanimlayarak, sunlari kaydetti:

"Bunun aynisini baska yerde yasayamazsiniz. Bu duyguyu, bu hissi baska bir yerde tadamazsiniz. O kadar güzel ki. Daha önce gün batimi izledim ama bu kadar muhtesem görmedim. O kizilligi bulutlarin üzerinde izlemek bambaska."
Kaynak: AA