Trakya'da Kovid-19 Ile Mücadelede 3. Doz Asi Uygulamasi Basladi

Trakya'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsaminda saglik çalisanlari basta olmak üzere 50 yas ve üzerindekilere 3. doz asi uygulanmasina baslandi.

Edirne, Kirklareli ve Tekirdag'da randevularini alarak saglik kuruluslarina giden vatandaslar, hastanelerde ve aile sagligi merkezlerinde asilarini oluyor.

Vatandaslar, asilama merkezinde zaman zaman yogunluk olusturuyor.

Kirklareli Egitim ve Arastirma Hastanesinde görevli Sevgi Özyüksel AA muhabirine yaptigi açiklamada, üçüncü doz asi hakkinin taninmasindan dolayi mutlu oldugunu söyledi.

Hakkin taninmasiyla hemen asisini oldugunu ifade eden Özyüksel, "Üçüncü dozun çikmasi çok güzel bir sey bunu bekliyorduk zaten. Çünkü artik yaz aylarina geldik ve yorulduk. Simdi daha güvenli hissediyorum." diye konustu.

Vatandaslardan Ilke Karaçam ise 3. doz asi ile artik daha güvende hissettigini kaydetti.

Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin açiklamasinin ardindan hemen randevusunu aldigini dile getiren Karaçam, tüm asi uygulamalarina ragmen maske ve mesafe kurallarinin ihlal edilmemesi gerektigini belirterek "Çünkü her gün gelisen varyantlar bu isi biraz daha zor noktaya getiriyor gibi görünüyor. Onun için buna dikkat etmek gerekecek. Allah saglik çalisanlarina kolaylik versin. Çok zor isleri. Gerçekten alkislanacak hizmeti yapiyorlar." seklinde konustu.

Asi uygulanan saglik çalisani Esra Kaplan da herkesi asi olmaya davet etti.

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde asisini olan 65 yasindaki Necati Kor da fedakar saglik çalisanlarina tesekkür ederek, toplumal bagisiklik için herkesi asilanmaya çagirdi.

Hemsire Yeliz Parti de toplumsal bagisikligin önemine vurgu yaparak, vatandaslari asi olmaya davet etti.

Asilamanin basladigi tarihten bugüne kadar Edirne'de 365 bin 42, Kirklareli'nde 311 bin 15, Tekirdag'da ise 739 bin 864 doz asi yapildi.

Kaynak: AA