TOBB Türkiye Uluslararasi Saglik Turizmi Meclisi Kuruldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) bünyesinde Türkiye Uluslararasi Saglik Turizmi Meclisi kuruldu.

TOBB'dan yapilan açiklamaya göre, meclisin seçimli ilk toplantisi, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Özgener'in baskanliginda video konferans yöntemiyle gerçeklestirildi.

Özgener, buradaki konusmasinda, sektör meclislerinin kamu ile is birligi içinde çalisan etkin bir mekanizma oldugunu belirterek, "Türkiye Uluslararasi Saglik Turizmi Meclisimiz de bu anlamda yapacagi çalismalarla ülkemizin uluslararasi saglik turizmi alaninda cazibe merkezi olmasi ve hasta payinin artmasi noktasinda önemli rol oynayacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

Açilis konusmasinin ardindan Meclis Baskanlik Divani seçimi gerçeklestirildi.

Meclis Baskanligina HLC Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Merkezi Kurucu Ortagi Dr. Özgür Öztan, Meclis Baskan Yardimciligina ise Güven Hastanesi Genel Müdür Yardimcisi Genco Çetinkanat seçildi.

Tüp bebek, plastik cerrahi, saç ekim, göz hastaneleri, dis poliklinikleri, obezite cerrahisi, organ nakli, onkolojik tedaviler, termal tedaviler, fizik tedavi, hasta ve yasli bakim hizmetleri dallarinda faaliyet gösteren hastaneler, klinikler ve merkezler ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliginin katkilari ile olusan meclis, Türkiye'nin bu alanda markalasma sürecinde yol haritasinin belirlenmesine de katki saglayacak.

Kaynak: AA