Mersin'de Kocasini Öldürdügü Iddiasiyla Tutuklanan Kadin Hakim Karsisinda

İçel'de, kocasini öldürdügü iddiasiyla hakkinda agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle dava açilan tutuklu kadinin yargilanmasina baslandi.

Silifke Agir Ceza Mahkemesindeki ilk durusmaya sanik A.T, tutuklu bulundugu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Taraf avukatlari da salonda hazir bulundu.

A.T, savunmasinda, kocasinin kendisine ve çocuklarina sürekli siddet uyguladigini öne sürdü.

Olay gününde de serada birlikte çalistigi kocasinin, istemedigi bir eve gitmesi için kendisini zorladigini ve darbettigini ileri süren A.T, "Kocam bana siddet uygulamaya basladi. Her yerime vurdu, dislerim kirilinca kaçmaya basladim. Sonra depodan biçagi alip beni kovalamaya basladi. Biçakla bana saldiracagi sirada sendeleyerek önüme düstü. Beni öldürmesinden korkuyordum o anda da daldizi gördüm. Daldizla ona vurmaya basladim. Öldürme amacim yoktu, kendimi korumaya çalisiyordum. Evlendigimizden beri esimden siddet görüyordum. 15 yillik evliligimiz boyunca her seyine katlandim." iddiasinda bulundu.

Avukatlari da dinleyen mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi 21 Eylül'e erteledi.

Anamur ilçesindeki bir serada, 31 Agustos 2020'de bulunan cesedin Ali T'ye ait oldugu belirlenmis, olaydan 5 ay sonra katildigi bir televizyon programinda cinayeti isledigini itiraf eden karisi A.T. tutuklanmisti. Sanik hakkinda, "ese karsi kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talebiyle iddianame hazirlanmisti.

Kaynak: AA