Kepez Belediyesi, AÜ Isbirligi Ile Elektrikli Otomobil Üretecek

Kepez Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) isbirliginde elektrikli otomobil üretilecek. Araç, Antalya Bilim Merkezi’nin, 30 Agustos Zafer Bayrami’nda yapilacak olan resmi açilisinda sergilenecek.

Kepez Belediyesi, AÜ Isbirligi Ile Elektrikli Otomobil Üretecek


Kepez Belediye Meclisi’nin, Haziran ayi olagan toplantisinda 23 maddelik gündem, müzakere edilerek karara baglandi. Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü’nün yönettigi ve belediye binasindaki meclis salonunda gerçeklestirilen toplanti, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Yoklamanin, mecliste grubu bulunan partilerin sözcülerin söz almalarinin ardindan gündem maddelerinin görüsülmesine geçildi.

Kepez’le ilgili önemli konularin görüsüldügü meclisin gündem maddelerinden biri de ‘elektrikli otomobil’ oldu.

“AÜ isbirliginde Antalya Bilim Merkezi’nde elektrikli otomobil”

Kepez Belediyesi’nin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu(TÜBITAK) isbirligi ile eski Dokuma Fabrikasi’nda, 12 bin 500 metrekare alana kurdugu Antalya Bilim Merkezi, elektrikli otomobil üretimine destek verecek. Akdeniz Üniversitesi ve Kepez Belediyesi isbirliginde elektrikli araç üretilecek. Iki kurum arasinda üretilecek olan elektrikli otomobille ilgili protokol yapmak amaciyla Belediye Baskani’na yetki verilmesi talebi de mecliste, oy birligi ile kabul edildi.

“Bilim merkezinin açilisi 30 Agustos’ta”

Oylamanin ardindan söz alan Baskan Hakan Tütüncü, deneme egitimlerinin devam ettigi Antalya Bilim Merkezi’nin resmi açilisini 30 Agustos’ta yapacaklarini duyurdu. Antalya Bilim Merkezi’nin, Türkiye’deki bilim merkezlerinin en büyügü ve en kapsamlisi olacagina isaret eden Baskan Tütüncü, “Türkiye’de, diger bilim merkezlerinde 4 ile 6 bilim dalinda çalismalar yapilirken, Antalya Bilim Merkezi’nde 14 ana bilim dalinda çalismalar gerçeklestirilecek. Bilim merkezimiz, 6 tane atölyesiyle de üreten, üretmek isteyen gençlerimize imkanlar saglayacak. Her gün on binlerce gencimize, on binlerce bilim meraklisina son derece önemli katkilar sunacak. Sivil toplum örgütleri olarak meslek odalarimizin, üniversitelerden hocalarimizin destek verdigi Antalya Bilim Merkezi; son derece güzel bir programla çalisan, dönemlerimizin iftihar eserlerinden birisi olacak” dedi.



“Elektrikli otomobil açilista sergilenecek”

Antalya Bilim Merkezi’ni, 30 Agustos Zafer Bayramimizda açmak yarasirdi diyen Tütüncü, “30 Agustos Zafer Bayramimiza ithaf edecegimiz Antalya Bilim Merkezi için Baskomutanlik Meydan Muharebesi’nin bütün sehitlerini anacagimiz, gazilerimize hürmetlerimizi sunacagimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anacagimiz güzel bir açilis yapacagiz. Bilim merkezinde mekanikle, dizel, benzinli motorlarla alakali önemli bir çalisma yapiliyor. Aktüel bir konu olan hibrit araçlar, elektrikli motorlarla ilgili bir sürpriz hazirliyoruz. Akdeniz Üniversitemizin üretecegi elektrikli otomobili de insallah açilista sergileyecegiz. Hibrit sistemin, elektrikli motorun tanitilmasi, anlatilmasi, genç kusaklara bir tasarim üzerinden hissettirilmesiyle ilgili bir isbirligi yapacagiz. Üniversitemizle örnek bir isbirligi olacak” diye konustu.



“Sehit ailesinin talebi kabul edildi”

Kepez Belediyesi Meclisi, daha önce ismi Çamlibel Mahallesi’nde bir parka verilen Sehit P. Çavus Ismail Aksoy’un isminin evinin bulundugu Esentepe Mahallesi’nde bir parka verilmesi talebi de oybirligi meclisten geçti. Sehidin ailesi, Sehit P. Çavus Ismail Aksoy’un isminin evinin bulundugu Esentepe Mahallesi’ndeki 5429 ile 5430 sokak kesisimindeki parkta yasatilmasini talep etti. Meclis, bu talebi oy birligiyle kabul etti. Sehidin babasi Ismail Aksoy ile kardeslerinin mecliste bulundugunu animsatan Baskan Hakan Tütüncü, Sehit ailelerimize hürmetlerimizi sunuyoruz. Babamizin ellerinde öpüyorum. Sehidimizin, tüm sehitlerimizin ruhu sad, mekani cennet olsun” ifadesini kullandi.

“Üç mahalleye kapali semt pazari”

Kepez Belediye Meclisi’nin Temmuz ayi olagan toplantisinda üç mahalleye kapali semt pazari yapilmasi kararlastirildi. Mehmet Akif Ersoy, Kütükçü ve Düdenbasi mahallelerindeki açik semt pazarlarinin üstüne çati yapilmasi talebi görüsülerek, karara baglandi.

“Pazarlar belediye, esnaf isbirligi ile yapilacak”

Üç mahallede kurulan pazarlarin esnafi, pazar yerinin üstünün açik olmasindan dolayi yazin sicaktan, kisin ise yagmurdan etkilendiklerini; elektrik ve su sorunu yasadiklarini belirtiler. Esnaf, bu olumsuzluklari ortadan kaldirilmasi, nitelikli ve modern bir ortamda satis yapabilmesi için açik semt pazarlarinin üstünün çati ile kapatilmasini talep ettiler.Kapali pazarlar, mülkiyeti belediyeye ait olan, imar planinda pazar yeri gözüken ve hali hazirda pazar kurulan alana insa edilecek. Modern semt pazarlari, belediye ve üç mahallede kurulan pazar yerlerini kullanmakta olan esnaftan olusan kooperatif isbirligi ile bölgeye kazandirilacak.
Kaynak: İHA