Hissettigi Acilar Için Doktorlara Yalvardi Açiklamasi

Kocaeli’de yasadigi rahatsizliklar sebebiyle 3 aydir hastane hastane gezen 81 yasindaki Ali Demir, doktorlara seslenerek "Ayaklarinizin altini öpeyim beni kurtarin. Ben ölüyorum" dedi. Demir’in psikolojik sorunlarinin oldugunu ve ölüm korkusu sebebiyle panik ataklar yasadigini söyleyen saglik ekipleri ise hastanin tedavisinin sürdügünü ifade ettiler.

Hissettigi Acilar Için Doktorlara Yalvardi Açiklamasi
Kocaeli’nin Derince ilçesinde yasayan 4 çocuk babasi Ali Demir (81), 3 ay önce bas dönmesi rahatsizligi ile hastaneye kaldirildi. 2 gün hastanede tedavi edilen Demir’in, psikolojik bozuklugu oldugu panik atak ve anksiyete oldugu belirlendi. Ilaç tedavisine baslanilan Demir daha sonra evine gönderildi. Hissettigi acilar ile günden güne kötülesmeye baslayan Demir, hareket etmekte zorlanan, aci ve agrilara dayanamayarak sürekli gittigi hastanelerin kapisi önünde, "Lütfen beni ameliyat edin" diye agliyor. Yasli adamin oglu Ömer Demir ise geceleri uyuyamayan babasini uyku ilaçlariyla uyutuyor.

"Ayaklarinizin altini öpeyim beni kurtarin"

Günden güne kötülestigini söyleyen Demir, "Basim yaniyor, sanki basimin içinde çekiç vuruyorlar. O sese dayanamiyorum. Aksamlari hastaneye gidiyorum, serum verip gönderiyorlar. Benden sürekli kan aliyorlar. Ameliyat olmak istiyorum. Bu damarlari alsinlar. Ayaklarinizin altini öpeyim beni kurtarin. Ben ölüyorum, beni kurtarin, ameliyat edin. Gücünüz yetmiyor mu?" dedi.



"Babam aci içerisinde adeta yalvariyor"

Babasinin yaklasik 3 ay önce bas dönmesi sikayetiyle hastaneye kaldirildigini anlatan 39 yasindaki Ömer Demir ise, "Günde iki kez ambulans çagirdigimiz oluyor. Hatta geceleri devlet hastanelerinle sürekli gidiyoruz. Acildeki doktorlar artik, ’Bizim yapacagimiz bir sey yok’ diyorlar, bazen de tepki veriyorlar. Ben artik babamin ameliyat edilmesini istiyorum. Çünkü 3 aydir gerçekten uyuyamiyoruz, babam aci içerisinde adeta yalvariyor, kivraniyor. Durumunu iyi görmüyoruz. 5 yasindaki bebek gibi agliyor, uyku ilaci ile uyutuyoruz. Babam acilde yere yigildigi zaman acil doktorlari bazen güvenliklerle babami çikartiyorlar. Bazen de müdahalenin yapilmayacagini, poliklinik doktorlarina gitmemiz gerektigini söylüyorlar. Ama bende babam gece vakti kriz geçirdigi zaman ne yapabilirim? Sonuçta hastaneye götürmek durumundayim. Babam 7/24 feryat figan halde. Hep agliyor, evde artik bizde uykusuz kalkip, uykusuz yatiyoruz. Bizde bu acinin dinmesini istiyoruz. Bizde dayanamiyoruz artik" diye konustu.



Ölüm korkusu ile anksiyite ya

Öte yandan Demir’in yasadigi rahatsizliklar konusunda bilgi veren saglik ekipleri ise yasli hastanin psikolojik sorunlari oldugunu, panik ve ölüm korkusu hissinin etkisi altinda anksiyete bozuklugu yasadigini dile getirdiler. Demir’in yasadigi durumun tamamen psikolojik oldugunu belirten yetkililer, hastanin ilaç tedavisinin sürdügünü, beyin damarlari ile ilgili ile problem yasamadigini ifade ettiler.
Kaynak: İHA