'Hababam Sinifi' Filminin Oyunculari Antalya'da Bir Araya Geldi

Antalya’da "Sahilde Sinema Var" etkinligi kapsaminda "Hababam Sinifi" filminin oyunculari bir araya geldi.

Antalya Büyüksehir Belediyesince Konyaalti Sahili’nde düzenlenen etkinlige katilan Hababam Sinifi filminin oyunculari söylesi yapti.

Organizasyona Hababam Sinifi filmi oyuncularindan Bülent Igdiroglu, Gazanfer Sener, Necati Demirel, Mehmet Çatay, Ahmet Ariman, Ümit Dogru, Ercan Gezmis, Eyüp Güçmen, Tuncay Akça, Cengiz Nezir, Teoman Ayik, Dilaver Gür ve Cafer Dere katildi.

Açik hava sahnesinde seyircilerin sorularini yanitlayan oyuncular, Hababam Sinifi filminin ekibi ile tanisma hikayelerini ve set anilarini anlatti.

Söyleside konusan Ercan Gezmis, etkinlik kapsaminda yeniden seyircilerle bulusmanin mutlulugunu yasadiklarini dile getirdi.

Gezmis, 1 Nisan 1975'te baslayan "Hababam Sinifi" 46. yilinda oldugunu belirterek, "Hababam Sinifi'nin hala ilk günkü gibi izleniyor olmasi bizleri çok mutlu ediyor. Burada gördügünüz kadro ile tüm Türkiye'yi geziyoruz. Söylesiler gerçeklestiriyoruz. Bizlere her zaman filmin tilsimini soruyorlar. Bunu bizler de bilmiyoruz. Bizleri Ertem Egilmez 15-16 yaslarindayken bir araya getirdi. Arzu Film Stüdyolari'nda Münir Özkul, Adile Nasit ve Tarik Akan gibi dev isimlerle tanistirdi. Onlar bizlere abi, abla, kardes oldular belki de filmin tilsimi budur." diye konustu.

Tuncay Akça da Hababam Sinifi'na baslayisinin bir tesadüf oldugunu ifade etti.

Çekimleri izleyemeye giden Akça, Adile Nasit'in bir sahnesini komik bulup gülmeye basladigini anlatarak, "Sahneyi izlerken gülmeye basladim. Sonra Ertem Egilmez yanima geldi. Bana 'Sen yarin çantani, üniformani al gel' dedi. Ertesi gün gittim itfaiye oyunculari islatmisti, elimde çantam karsilarina geçip güldüm. Bir gülme ile Ertem Egilmez sinemaya bizi kazandirdi. Senaryoda, kitapta böyle bir hikaye yoktu o hikaye sette dogdu." dedi.

Etkinlik kapsaminda Büyüksehir Belediyesince oyunculara plaket verildi. Oyuncular da Antalya Büyüksehir Belediyesine imzali film afisi hediye etti.

Söylesi bitince seyirciler "Hababam Sinifi" filmini izledi.

Kaynak: AA