CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Samsun'da Konustu Açiklamasi

'Istanbul Sözlesmesi'ni bir imzayla kaldirdilar, bir imzayla ihya edecegim' 'En büyük arzum siyasette kavganin olmamasi, en büyük arzum siyasetin temiz olmasi, en büyük arzum bu güzel ülkede bayragimizin altinda özgürce yasamak'.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Istanbul Sözlesmesi'ni bir imzayla kaldirdilar, bir imzayla ihya edecegim." dedi.

Kiliçdaroglu, Samsun'da partisinin Atakum Ilçe Baskanliginca parti binasi önünde düzenlenen programdaki konusmasinda, en büyük arzusunun bu ülkede huzurun olmasi oldugunu söyledi.

"En büyük arzum siyasette kavganin olmamasi, en büyük arzum siyasetin temiz olmasi, en büyük arzum bu güzel ülkede bayragimizin altinda özgürce yasamak." diyen Kiliçdaroglu, söyle konustu:

"En büyük beklentim hiç bir çocugun yataga aç girmedigi güzel bir Türkiye. En büyük arzum her çocugun, her gencin her kadinin istedigi zaman güzel bir iste çalismasi ve alin terinin degerli olmasi. Size söz veriyorum bunlarin tamamini yapacagim. Bu güzel ülkeye adaleti getirecegim, bu güzel ülkede gencecik fidan gibi çocuklarimiz var issiz. Onlara istihdam yaratmak için elimden gelen çabayi gösterecegim. Siyaseti kirlilikten arindiracagim. Kadin erkek esitliligini saglayacagim, hiç endiseniz olmasin. Bu ülkenin kaynaklarini, bu ülkede vatandasin ödedigi bütün vergilerin hesabini millete vermeyi boynumun borcu kabul edecegim."

Siyasetin zenginlesme araci olmadigina isaret eden Kiliçdaroglu, "Siyaset cep doldurma isi degildir. Siyaset halka hizmettir, halka hizmet hakka hizmettir. Hakka hizmet alin terine deger vermek demektir. Alin terine deger vermek demek o memlekette huzuru ve bereketi getirmektir." diye konustu. Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

"Bu güzel ülkeye huzuru ve bereketi getirecegim. Kavgayi bitirecegim. Herkes evinde huzur içinde yasayacak. Biliyorum çok sorunlariniz var biliyorum. Çok sorunlar var biliyorum. Kasada para kalmadi biliyorum. Ama unutmayin ben maliyeciyim. Tam 27,5 yilimi devlete verdim. Vergi nasil toplanir, bütçe nasil yapilir, tasarruf nasil yapilir, israf nasil önlenir bunlarin hepsini biliyorum. 13 tane uçak mi var? Satacagim onlari. Lüks arabalar mi var? Satacagim onlari. Bir kisi bir yerden degil, 2 yerden degil, 3-4-5 degil 11 yerden aylik alacak, bitirecegim bunlarin tamamini, adaletsizligi bitirecegim. Bu güzel ülkeye adaleti getirecegim."

Huzur içinde yasamanin adresinin Cumhuriyet Halk Partisi oldugunu belirten Kiliçdaroglu, sözlerini söyle tamamladi:

"Adaletin olmadigi yerde devlet ayakta durmaz, adaletin olmadigi yerde haksizliklari önleyemezsiniz, adaletin olmadigi yerde zulüm vardir. Adaletin olmadigi yerde haksizlik vardir, adaletin olmadigi yerde milyonlarca gencimizin issizligi vardir. Adaletin olmadigi yerde evlerde huzur yoktur, mutfakta ates vardir. Bu güzel Türkiye'yi beraber ayaga kaldiracagiz. Milletvekilimiz diyor ki: 'Istanbul Sözlesmesi ve kadina siddetin engellenmesi lazim.' Bir hafta içinde kadina kim siddet uyguluyorsa karsisinda bu kardesinizi bulacak. Istanbul Sözlesmesi'ni bir imzayla kaldirdilar, bir imzayla ihya edecegim. Hiç endiseniz olmasin."

Daha sonra Kiliçdaroglu, Doga Bilimleri Köy Okulu'nu ziyaret ettikten sonra gençlerle bir araya geldi.

Kaynak: AA