CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Samsun'da Balikçilarla Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Balikçilarimizin sorunlari var. O sorunlari gündeme getirmek, ayrica milletvekillerimizin tek tek gidip balikçilarimizla görüsmeleri, onlarin sorunlarini saplamalari, raporlastirmalari bizim açimizdan son derece önemli ve degerli'

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Samsun'da Balikçilarla Bir Araya Geldi Açiklamasi
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Samsun'da balikçilarla bir araya geldi.

Kiliçdaroglu, çesitli temaslarda bulunmak üzere geldigi kentte, Tütün Iskelesi'ndeki Denizcilik ve Kabotaj Bayrami Töreni'ne katildi.

Kiyi seridinde çalisma yapacak CHP gemisini buradan ugurlayan Kiliçdaroglu, denize çiçek birakti.

Daha sonra gazetecilere açiklamalarda bulunan Kiliçdaroglu, Artvin'in Hopa ilçesinden baslayip Hatay'in Samandag ilçesine kadar deniz kiyi seridinin gezilecegini, balikçilarla sorunlarinin görüsülecegini, her bölgenin kendini özgü sorunlarinin ayri ayri raporlanacagini söyledi.

Kiliçdaroglu, Türkiye'nin olaganüstü bir cografyaya sahip oldugunu vurgulayarak "Türkiye'nin üç tarafi denizlerle çevrili. Ayrica kendi kara sinirlari içinde Marmara Denizi gibi olaganüstü bir denize sahip. Oradaki sorunlari hep beraber görüyorsunuz, müsilajin yarattigi tahribatin hepimize endise yarattigini hepimiz üç asagi bes yukari biliyoruz zaten." dedi.

Kiliçdaroglu, "Balikçilarimizin sorunlari var. O sorunlari gündeme getirmek, ayrica milletvekillerimizin tek tek gidip balikçilarimizla görüsmeleri, onlarin sorunlarini saplamalari, raporlastirmalari bizim açimizdan son derece önemli ve degerli." ifadelerini kullandi.

Bu çalismalari yürütecek basta milletvekilleri olmak üzere, ekipteki herkese tesekkür eden Kiliçdaroglu, çalismalara Samsun'dan baslamanin özel bir öneminin bulundugunu anlatti.

Kiliçdaroglu, Kurtulus Savasi'nda önemli bir kent olan Samsun'da bulunmaktan mutluluk duydugunu dile getirerek "Sorunlari saptama konusunda böyle bir çabanin ilk adimlarinin Samsun'dan atilmasi da bizim için son derece degerli." diye konustu.

Daha sonra Kiliçdaroglu, bir balikçi teknesinde balikçilarla bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA