Bartin Üniversitesi Ögrencisi Polat Polatçi, Avrupa Sampiyonu Oldu

Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencisi Polat Polatçi, Almanya’da gerçeklestirilen Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi’nda altin madalya kazandi.

Bartin Üniversitesi Ögrencisi Polat Polatçi, Avrupa Sampiyonu Oldu
Almanya’nin Dortmund kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi’nda Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencisi Polat Polatçi, serbest stil 97 kiloda birincilik kürsüsüne çikmayi basardi. Finalde Rus rakibi Ali Magomed Aliyev karsisinda 13-6 gerideyken, rakibini tusla yenen milli sporcu Polatçi, Avrupa sampiyonu oldu.

Bakan Kasapoglu tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi’nda serbest stilde altin madalya kazanan milli güresçi Polat Polatçi ile birlikte madalya alan sporculari kutladi. Bakan Kasapoglu, yayimladigi tebrik mesajinda, "Almanya’nin Dortmund kentinde devam eden Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi’nda, serbest stil 97 kiloda altin madalya kazanan Polat Polatçi’yi, 70 kiloda bronz madalya kazanan Mevlüt Özdemir ile 79 kiloda bronz madalya kazanan Ismail Küçüksolak’i kutlarim. Daha önce katildiklari sampiyonalarda kazandiklari basarilar ile bizleri gururlandiran sporcularimiz, bu kez de Avrupa Sampiyonasi’nda aldiklari madalyalarla bizlere büyük mutluluk yasattilar. Sporcularimizin basarilarinda emegi geçenlere sükranlarimi sunuyor, organizasyonda mindere çikacak diger sporcularimiza basarilar diliyorum" dedi.



Rektör Uzun sampiyon ögrenciyi kutladi

Aldigi basarilardan dolayi Polat Polatçi’yi tebrik eden Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise, "24 farkli bransta 171 milli sporcunun bulundugu üniversitemizde sürdürülebilir bir gelisim göstererek her geçen gün kendimizi yeniliyor ve yeni basarilarla gelecege yürüyoruz. Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ögrencilerimiz ise yeni basarilarla bizleri gururlandirmaya devam ediyor. Ögrencilerimizin basarilarla elde ettigimiz kazanimlari gelecege tasiyoruz. Bu düsüncülerle Avrupa sampiyonu milli güresçimiz Polat Polatçi’yi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum. Bizleri yakindan takip ederek iyi dileklerini ileten Gençlik ve Spor Bakanimiz Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’na ve YÖK Baskanimiz Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’in sahsinda tüm YÖK üyelerimize verdikleri destekten dolayi tesekkürlerimi sunuyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA