Antalya'da Cinayetten Yargilanan Saniga 15 Yil Hapis Cezasi Verildi

Antalya'da iki grup arasinda çikan kavgada bir kisiyi öldürdügü iddiasiyla yargilanan saniga 15 yil hapis cezasi verildi.

Antalya 6. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya tutuklu sanik Tuncay T, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilirken, müstekiler ve taraf avukatlari salonda hazir bulundu.

Sanik avukati Muhammet Çagri Gökel, durusmada, Melek Ipek davasini örnek göstererek, Ipek için verilen kararin bu dava için de verilmesini talep etti.

Melek Ipek'in kendisine siddet uygulayan ve ölümle tehdit eden maktulden kurtulmak için zamani oldugunu öne süren Gökel, "Bizim olayimizda, müvekkilimizin böyle bir zaman kazanma sansi dahi olmamistir. Anlik gelisen bir olaydir. Müvekkilim o gün kendisine atilan uçan tekme ile yere düsseydi, belki su an öldürülmüs ve karsinizda olmayacakti." seklinde savunma yapti.

Sanik son savunmasinda, pisman oldugunu, böyle bir olayin yasanmamasini arzu ettigini dile getirdi.

Karari açiklayan mahkeme heyeti, sanik Tuncay T'yi "kasten öldürme" suçundan indirim hükümlerini de uygulayarak 15 yil hapis cezasina çarptirdi.

Kepez ilçesi Düdenbasi Mahallesi'nde 3 Nisan'da meydana gelen olayda, 15 Temmuz Sehitler Caddesi'nde ayakkabi dükkani bulunan Tuncay T. (38) ile Volkan Isik'in (28) da içinde bulundugu grup arasinda "ayakkabi meselesi" nedeniyle kavga çikmisti. Kavga sirasinda Tuncay T. tarafindan biçaklandigi iddia edilen Isik hayatini kaybetmisti.

Kaynak: AA