Almanya Istanbul Baskonsolosu Johannes Regenbrecht Edirne'de

Almanya Istanbul Baskonsolosu Johannes Regenbrecht ve beraberindeki heyet, Trakya Üniversitesi yöneticileriyle görüstü.

Almanya Istanbul Baskonsolosu Johannes Regenbrecht Edirne'de
Eylül 2020’de Almanya’nin Istanbul Baskonsolosu olarak göreve baslayan Johannes Regenbrecht, yetki alani içerisinde bulunan Edirne’ye gerçeklestirdigi ziyarette, Trakya Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Ahmet Hamdi Zafer ile Rektörlük Binasi’nda bir araya geldi. Ziyarette Almanya’nin Edirne Fahri Konsolosu Dr. Ercan Dursunoglu, Yabanci Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Handan Köksal, Egitim Fakültesi Almanca Ögretmenligi Ana Bilim Dali Ögretim Üyeleri Prof. Dr. Hikmet Asutay ve Prof. Dr. Mukadder Seyhan Yücel ve Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Sezgin de bulundu.

Göreve geldigi günden bu yana Trakya Üniversitesini ziyaret etmeyi çok istedigini fakat yasanilan süreç sebebiyle ziyaretini bugüne ertelemek mecburiyetinde kaldigini ifade eden Baskonsolosu Johannes Regenbrecht, Almanya ve Türkiye arasinda bir köprü vazifesi görmeyi hedefledigini belirterek Trakya Üniversitesinin faaliyetleri ve projeleri hakkinda bilgi aldi.

Trakya Üniversitesinin Almanya ile ilgili çalismalari ve Almanca egitim veren bölümleri hakkinda bilgi veren Rektör Yardimcisi Prof. Ahmet Hamdi Zafer, “Su anda Üniversitemizde 44 Alman vatandasi ögrencimiz egitim almaktadir. Egitim Fakültesinde Almanca Ögretmenligi, Edebiyat Fakültesinde de Almanca Mütercim Tercümanlik bölümleri ile egitim vermekteyiz. Ayrica müdürü oldugum Devlet Konservatuvari organizasyonu ile ünlü Alman bestekar ve müzisyen Ludwig van Beethoven’in 250. dogum gününü tam 9 saat süren ve Türkiye’de tek olan sempozyum ile kutladik. Trakya Üniversitesi kurumsal anlayis açisindan yeni is birliklerine her daim açiktir. Is birliklerimizi ve etki alanimizi Almanya ile de genisletmeye haziriz” dedi.

Ziyarette iki heyet arasinda, Kasim 2021’de açilmasi planlanan ve Türkiye’den Almanya’ya gerçeklestirilen göç anlasmasinin 60. yilina ithaf edilen Göç Sergisi ve Almanca egitiminde yasanan duraganlasmayi durdurmak adina yapilmasi planlanan ortak çalismalar da görüsüldü.

Ziyaret, karsilikli hediye takdimlerinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA