Vali Masatlli Açiklamasi 'Tarimsal Sulama Faaliyetlerine Büyük Önem Veriyoruz'

Amasya Valisi Mustafa Masatli, "2020 yilindaki tarimsal sulama bütçemizi, 2021 yilinda yaklasik 8 kat arttirdik. Ilimizin bazi kesimlerinde kuraklik riskiyle karsi karsiya kaldigimiz su günlerde, tarimsal sulama faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Bu alanda kisa, orta ve uzun vadeli planlarimizi yapmis bulunuyoruz" dedi.

Vali Masatlli Açiklamasi 'Tarimsal Sulama Faaliyetlerine Büyük Önem Veriyoruz'
Amasya’nin Merzifon Köy ve Mahalle Muhtarlari Toplantisi, Vali Mustafa Masatli’nin baskanliginda düzenlendi.

Toplantiya Merzifon Kaymakami Gürkan Demirkale, Merzifon Belediye Baskani Alp Kargi ve ilde faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluslarinin idarecileri katildi.

Akif Gülle Kültür Merkezi’nde gerçeklesen toplantida konusan Vali Masatli, “Amasya ekonomisi bildiginiz gibi tarim, sanayi ve turizm ekseninde yogunlasmaktadir. Merzifon ilçemizde bulundugu konum ve sahip oldugu imkânlarla gelisime, büyümeye en müsait ilçeler arasindadir. Göreve geldigimiz ilk günlerden itibaren tarimsal sulamada yaptigimiz analizler neticesinde yol haritamizi belirlemistik. Bu kapsamda 2020 yilindaki tarimsal sulama bütçemizi, 2021 yilinda yaklasik 8 kat arttirdigimizi büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim. Ilimizin bazi kesimlerinde kuraklik riskiyle karsi karsiya kaldigimiz su günlerde, tarimsal sulama faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Bu alanda kisa, orta ve uzun vadeli planlarimizi yapmis bulunuyoruz. Bu vesileyle Il Genel Meclisi Baskani ve üyelerine de katkilarindan ötürü tesekkür ediyorum. Tarimda ayrica ayçiçegi, kiraz, misket elma, cennet hurmasi, çilek, yonca, nohut gibi ürünlerde geçen yili ikiye katlayan ölçülerde destekler sagliyoruz. Hayvancilikta da gerek damizlik hayvan dagitimlari gerekse buzagi kayiplarini engellemek adina asilama destekleriyle çalismalarimiz devam etmektedir. Sanayide ise genisleme çalismalariyla Merzifon OSB’mizi alan bazinda yaklasik 2 kat büyütüyoruz. OKA’nin bu yilki mali destek programindan yüzde 28’lik bir oranla en yüksek payi da Amasya almistir. Merzifon OSB’de bu destekten faydalanmistir. Ayrica OSB’mizin aritma tesisi yapimi Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizla yaptigimiz görüsmeler neticesinde yatirim programina alinmistir. 2021 yili KÖYDES yatirim programini hazirlayarak bakanligimiza sunmus bulunuyoruz. Geçen yil 22 milyon TL olan KÖYDES yatirim bütçesi bu yil 24 milyon TL’ye çikmistir” ifadelerini kullandi.

Konusmanin ardindan toplantida yer alan il müdürleri tarafindan kurumlarinin çalismalara iliskin bilgilendirmeler yapildi. Toplantinin son kisminda ise köy ve mahalle muhtarlari kurum müdürlerine sorular yönelterek, köy ve mahallelerinin taleplerini iletti.
Kaynak: İHA