KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kovid-19 Asilama Çalismalarini Degerlendirdi

Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, asilama çalismalariyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininim önüne geçilmeye baslandigini, sonbahara dogru tüm alanlarda normallesmenin yasanabilecegini ancak maske kullaniminin kapali ortamlarda kullanilmaya devam edebilecegini öngördügünü bildirdi.

Haftalik Kovid - 19 vaka verilerini degerlendiren Kavuncu, Kütahya’nin, vaka düsüs hizi bakimindan Türkiye’yi geriden takip ettigini hatirlatti.

Asilama çalismalari ile birlikte salginin önüne geçilmeye baslandigini belirten Kavuncu, sunlari kaydetti:

"Saglik Bakanligimiz büyük bir güç ve imkan ile genis bir kesimde asilamalara devam ediyor. Görünen o ki artik yavas yavas da olsa salgin azaliyor. Insallah asilama ile birlikte sonbahar dönemine dogru tüm alanlarda daha da normale dönecegimizi düsünüyorum. Yani, asilama ile birlikte sonbahara dogru tüm alanlarda normallesme yasanabilir. Ama bu kurallardan tamamen arinmak anlaminda gelmez. Salgindan çok önceleri uzak doguda insanlarin çarsi, pazar, havalimanlari gibi kalabalik alanlarda maske taktigini görürdük ve bu durum garibimize giderdi. Ama artik zannediyorum biz de her kapali ortamda kullanacagiz. Ama daha rahat ortamlarda maskeyi artik yavas yavas yil sonuna dogru çikaracagiz diye düsünüyorum.”

Kavuncu, vakalarin düsüs hizini artirmak için vatandaslara sorumluluk düstügünü, kapali ve kalabalik ortamlardan uzak durulmasi gerektigini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA