Bakan Kasapoglu, Garbis Zakaryan'in Anisina Açilan 'Altin Kalpli Eldiven' Sergisini Gezdi

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu: 'Gençlerimiz onu taniyacak, onun izinden gidecek ve onu örnek alacaklar. Çaliskanligiyla, ahlaki ve karakteriyle, bir sporcu, bir birey olarak her açidan sembol olan sahsiyetini de yasatacagiz'

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, milli boksör Garbis Zakaryan'a iliskin, "Gençlerimiz onu taniyacak, onun izinden gidecek ve onu örnek alacaklar. Çaliskanligiyla, ahlaki ve karakteriyle, bir sporcu, bir birey olarak her açidan sembol olan sahsiyetini de yasatacagiz." dedi.

Bakan Kasapoglu, Beyoglu Belediyesince Istiklal Caddesi'nde Türkiye'nin ilk profesyonel milli boksörü Garbis Zakaryan'in anisina açilan "Altin Kalpli Eldiven" sergisini gezdi.

Ziyaret esnasinda sergiye iliskin degerlendirmelerde bulunan Kasapoglu, "1 haftadan beri Istiklal Caddesi'nde çok önemli bir sergi var. Ülkemizi, sanli bayragimizi ve sporumuzu gururla dalgalandirmis sporcumuzu burada yad ediyoruz. Hem boksa hem spora pek çok sekilde hizmet etmis ve nice ögrenciler yetistirmis hem de sporcu olarak yarismis. Biz hem Garbis Zakaryan'nin ismini hem onun rol model ve sporcu olarak çok degerli kimligini hiçbir zaman unutturmayacagiz." ifadelerini kullandi.

Bakan Kasapoglu, gençlere Zakaryan'i tanima tavsiyesinde bulunarak, "Gençlerimiz onu taniyacak, onun izinden gidecek ve onu örnek alacaklar. Çaliskanligiyla, ahlaki ve karakteriyle, bir sporcu, bir birey olarak her açidan sembol olan sahsiyetini de yasatacagiz. Ben bu vesileyle kendisini minnetle yad ediyorum." diye konustu.

Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz ise serginin Zakaryan'a gösterilmesi gereken vefanin bir örnegi olduguna dikkati çekti.

Zakaryan'in "Vefat ettigimde beni Türk Bayragina sarili tabuta sararak ugurlayin" vasiyetini hatirlatan Yildiz, sunlari söyledi:

"Dolayisiyla bu topraklarin çocugu olarak 'Altin Kalpli Eldivene', Beyoglu Belediyesi olarak göstermemiz gereken bir vefa vardi. Geçtigimiz hafta bu serginin açilisini yaptik. Yüz binlerce insan bu sergiyi ziyaret etti. Bugün 17 tane baskonsoloslarimizla bulustuk. Daha sonrada Gençlik ve Spor Bakanimizin katilimiyla bu defa baskonsolosluklarla beraber sergiyi beraber gezme imkanimiz oldu. Onlara Garbis Zakaryan'i anlatmak ve bu topraklarin zenginligini, bu topraklarin çesitliliginin bir zenginlik oldugunu, yüzyillardir Anadolu topraklarinda var oldugumuzu anlattik. Garbis Zakaryan'i, Türk sporuna katkilarindan dolayi sükranla ve rahmetle aniyorum."

Sergi ziyaretinde Bakan Kasapoglu'na Rusya, Almanya, Ukrayna, Yunanistan ve Isviçre'nin de aralarinda bulundugu yaklasik 20 ülkenin baskonsolosu eslik etti.

Türkiye'nin ilk profesyonel milli boksörü Garbis Zakaryan'in basari hikayesinin anlatildigi sergide, efsane boksörün daha önce sergilenmemis özel esyalarinin yani sira, müsabaka görüntüleri de ziyaretçilerle paylasiliyor.
Kaynak: AA